Naše akce

Silvestr 2017

I v dětském domově byl Silvestr, jak má být, velmi veselý s bujarou oslavou a přípitkem.

Více zde

Výlet do JumpParku v Brně

Díky finančnímu daru firmy Annap s.r.o. jsme vánoční prázdniny dětem zpestřili návštěvou JumpParku v Brně. Čekalo na nás 48 trampolín, 3D vybíjená a pěnová jáma, a tak jsme mohli začít se shazováním kil nabraných vánočním hodováním.

Více zde

Vánoce v dětském domově

Děti byly hodné a Ježíšek přinesl velkou „spoutu“ dárků, které nakupoval prostřednictvím charitativní akce Strom splněných přání Hitrádia Vysočina, projektu Milý Ježíšku Martina Pauknera a Vojtěcha Kučery, projektu Vánoce dětem 2017 NF Albert a akci Staňte se Ježíškem dětem z DD organizace VESPOJENÍ, z.s. Děkujeme Ježíšku!!

Více zde

Vánoční Baby párty

Na Baby party v Hotelu International Brno s pestrým vánočním programem, kde byla hostem i zpěvačka Monika Bagárová, jsme si užili mnoho legrace a zábavy. Děkujeme paní Dagmar Řehořové za pozvání.

Více zde

Vystoupení hudebního tria Eirik v dětském domově

Po půlroce jsme s radostí přivítali v dětském domově opět uskupení Eirik. Děti strávily příjemné předvánoční odpoledne plné hudby a zpěvu. Nechyběl ani taneček. Děkujeme.

Více zde

Turnaj v bowlingu

Při turnaji v bowlingu jsme si mohli zdokonalit své dovednosti ve shazování kuželek. Děkujeme firmě  Annap s.r.o. která nám umožnila návštěvu bowlingu v Penzionu Nad Hájkem a poskytla občerstvení.

Více zde

Tradiční vánoční posezení

V předvánočním čase jsme se sešli v dětském domově na Tradičním vánočním posezení se sponzory, zaměstnanci a přáteli dětského domova. Děti si připravily zábavný vánoční program, tety a strejdové pohoštění jako malé poděkování za podporu a pomoc, které se jim od sponzorů dostává.

Více zde

Slavnostní promítání pohádky Nejlepší přítel

Na pozvání České televize – televizní studio Brno a firmě Annap s.r.o (cestovné) jsme se zúčastnili charitativní mikulášské projekce nové pohádky České televize Nejlepší přítel, která vypráví o hledání štěstí, lásky a přátelství, které je silnější než bohatství, jak už to v pohádkách chodí. Na děti čekal i doprovodný program a nadílka.

Více zde

Akce Kraje Vysočina – Barevné Vánoce

Každoročně zaplní sídlo Kraje Vysočina v Jihlavě pravá adventní atmosféra. Stejně jako v minulých letech připravuje kraj ve spolupráci se svými domovy pro seniory, ústavy sociální péče, dětskými domovy, školami a dalšími organizacemi oblíbenou adventní akci Barevné Vánoce, které se zúčastnil i náš dětský domov.  Prodávali jsme zde ručně vyráběné dárky, vánoční výzdobu i dekorace za příznivé ceny a od Kraje Vysočina jsme dostali dárkový poukaz na Gastronomický zážitkový den se studenty hotelových škol Kraje Vysočina.

 

Více zde

Přišel Mikuláš i čert

Všechny děti byly hodné, zarecitovaly a zazpívaly. Mikuláš je odměnil a čert si je do pekla neodnesl !?!

Více zde

Rozsvícení vánočního stromu

Každým rokem se rádi účastníme kulturního programu akce Rozsvícení vánočního stromu. Vánoční atmosféru navozují trhy, do kterých jsme se zapojili prodejem drobných dekorativních výrobků, naše nejmenší děti se zapojily do kulturního programu a navštívily Ježíškovu poštu, aby napsaly svoje přání a všichni společně jsme nadšeně sledovali, jak se rozzářil vánoční strom.

Více zde

Obchůdky s Albertem

Dne 24. 11. jsme v rámci projektu Obchůdky s Albertem prodávali vánoční dekorace a dárky v prodejně Albert Supermarket – Třebíč, Kpt. Jaroše. Od září se děti podílely na výrobě předmětů  a následně i na prodeji. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert, zaměstnancům prodejny a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 5220,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

 

Více zde

Slavili jsme Světový den laskavosti

V rámci tohoto dne jsme potěšili svoji laskavostí klienty z Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou. Na společné posezení jsme si připravili malé pohoštění a v rámci dílničky jsme vytvořili přírodní vazbu v květináči.

Více zde

Návštěva firmy ACO Industries k.s. Přibyslav

V rámci projektu Šance do života jsme navštívili firmu ACO Industries k.s. Přibyslav, kde jsme měli možnost si prohlédnout prostředí firmy, dozvěděli jsme se o možnosti zaměstnání a bydlení.

Více zde

Výlet do Aquaparku Laguna

Děti si užily mokré odpoledne v bazénech se spoustou vodních atrakcí a na 132 m vysokém tobogánu.

Více zde

Výlet do Moravského krasu

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) děti navštívily jednu z nejvyhledávanějších zajímavostí ČR, a to Punkevní jeskyni a propast Macochu.

Více zde

Lodí po Dalešické přehradě

Díky finančnímu daru firmy Altreva spol. s r.o. mohly děti při projížďce parníkem vidět přírodní krásy v okolí Dalešické přehrady.

Více zde

Setkávání generací

Díky školskému zařízení Chaloupky o.p.s. ve spolupráci s Nadací Altego se děti setkaly při programu Zvířata kolem nás s obyvateli z Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou. Cílem tohoto setkání je posílit sociální kontakt mezi generacemi.

 

Více zde

Výlet do Permonia v Oslavanech

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) děti měly sportovní zážitek spojený s historií, který se odehrával v zábavním parku zakomponovaném v areálu bývalého oslavanského dolu Kukla.

Více zde

Volný čas není nuda 2017, Třebíč

Děti měly možnost se  na podzámecké nivě v Třebíči formou her, soutěží a aktivit seznámit s nabídkou dětských organizací, které se věnují smysluplnému využívání volného času, v rámci projektu „Volný čas není nuda“ realizovaný Radou dětí a mládeže kraje Vysočina ve spolupráci s Domem dětí a mládeže.

Více zde

Pobyt u moře Chorvatsko, Baško Polje

Na závěr prázdnin měla část děti z našeho dětského domova možnost si užít vln Jaderského moře, večerních procházek po pobřeží i kulturního a sportovního vyžití v nedaleké vesnici Baška Voda. Poděkování za tento pobyt patří společnosti E.ON., 22. základně vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou, zaměstnancům Povodí Moravy, s.p., Závod Dyje, manažerům Home Credit, a.s. a firmě Altreva spol.s r.o.

Více zde

Výlet do vesničky Podlesíčko

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) jsme s malými dětmi zavítaly cestou necestou, polem nepolem do pohádkové vesničky.

Více zde

Letní tábory Březová

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT, některé děti strávily část prázdnin v outdoorovém středisku Březová, které je jedním z největších a nejvyhledávanějších center letních dětských táborů. Děti měly možnost výběru zaměření pobytu podle svých zájmů a velmi si tábory užily.

Více zde

Výlet na zámek Hluboká a ZOO

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) si děti prohlédly jeden z nejkrásnějších zámků ČR a nedalekou ZOO Hluboká.

Více zde

Výlet na statek Zašovice

Díky školskému zařízení Chaloupky o.p.s. ve spolupráci s Nadací Altego se děti setkaly „tváří v tvář“ s ovcemi, kozami. krávou i koněm. Mohly pomáhat s péčí o zvířata a seznámit se se zpracováním mléka a vyrobit si vlastnoručně čerstvý sýr.

Více zde

Benefiční vystoupení hudebního tria Eirik

Díky nabídce uskupení Eirik děti společně s klienty Domova bez zámku měly možnost strávit příjemné hudební odpoledne v kavárně Pohodička, kde se koncert uskutečnil.

Více zde

12. ročník offroadových jízd

Díky pozvání dobrovolnými offroaďáky ve spolupráci s klubem AMK 4×4 Jihlava, AIR SOFT TEAM HIGHLENDER  měly děti neobvyklý adrenalinově sportovní zážitek, který se odehrál na tankodromu v Rančířově u Jihlavy.

Více zde

…Den otevřených dveří …Nestůjte opodál…

Náš dětský domov, jako každý rok, pořádal i letos pro širokou veřejnost den otevřených dveří. Návštěvníci si mohli prohlédnout interiér dětského domova a přilehlou přírodní zahradu. Pro děti byl připravený celodenní program – soutěže, dílničky, skákací hrad. V dopoledních hodinách nás navštívily ZŠ a MŠ a odpoledne veřejnost, sponzoři a partneři dětského domova.

Více zde

Návštěva muzikálu Mýdlový princ

Díky paní Dagmar Řehořové a firmě Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. jsme měli příjemný kulturní zážitek při sledování muzikálu Mýdlový princ, který uvádí na své scéně divadlo Brodway v Praze.

 

Více zde

Beactive kemp ČON

Díky České olympijské nadaci prožily děti podporované touto nadací sportovně – dobrodružný víkend v ATC Vranovská pláž.

Více zde

Adrenalin day v RS Březová

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) děti prožily sportovní den plný adrenalinových atrakcí, kdy musely překonat samy sebe. Program Adrenalin day byl zážitek na maximum.

 

Více zde

Dřevořezání

Díky školskému zařízení Chaloupky o.p.s. ve spolupráci s Nadací Altego se děti seznámily se starými postupy zpracování dřeva. Vyzkoušeli si práci na pružinovém soustruhu nebo řezbářské hoblici.

Více zde

Výlet na hrad Perštejn a do centra Eden

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) si děti přiblížily znalosti z historie a měly možnost si vyzkoušet tradiční řemesla.

Více zde

Návštěva přátelského fotbalového utkání

Díky majiteli Penzionu Nad Hájkem v Náměšti nad Oslavou jsme měli možnost shlédnout fotbalový zápas Stará garda Slovan Liberec a Old boys FC Náměšť nad Oslavou na fotbalovém hřišti v obci Vícenice.

Více zde

Malá kopaná v Uherském Hradišti

Děti z našeho dětského domova se zúčastnily Regionální kola v malé kopané pro děti a mládež dětských domovů 2016, které pořádal Dětský domov Uherský Ostroh. Našim fotbalistům se podařil získat 3. místo.

Více zde

Výlet do VIDA! science centra a muzikál Děti ráje

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) si děti přiblížily interaktivní formou znalosti z oblasti přírodních věd a měly nepopsatelný kulturní zážitek.

Více zde

Akce Čistá Vysočina 2017

Náš dětský domov se zapojil do IX. ročníku projektu Zdravý Kraj Vysočina vyhlášený Krajským úřadem Kraje Vysočina pod názvem ČISTÁ VYSOČINA. Zbavili jsme odpadků okolí silnice mezi městem Náměšť nad Oslavou a vesnicí Ocmanice.

Více zde

Výlet do parku Robinson a ZOO Jihlava

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) mohly děti strávit příjemný den.

Více zde

Florbalový turnaj „Florbálek“

Náš dětský domov pořádal pro děti z dětských domovů již V. ročník „Pokusu o florbalový turnaj“ FLORBÁLEK, kterého se zúčastnilo 6 dětských domovů. Na prvních třech místech se umístily DD Nová Ves u Chotěboře, DD Telč a DD Náměšť nad Oslavou.

Poděkování za spolupráci patří DDM Radost, Náměšť nad Oslavou, ZŠ Náměšť nad Oslavou, Husova, ČSŽ Náměšť nad Oslavou,  restauraci U Raušů Velká Bíteš, E.ON, VZP, Pavlu Hálovi, Náměšť nad Oslavou, Terezce a Denisce Šustrovým, VH MONT-STAV s.r.o., Náměšť nad Oslavou a rozhodčím Janu Markovi, Janu Veselému.

Více zde

Muzikoterapie v dětském domově

V rámci projektu „Muzikoterapie jako prostředek a podpora komunikativních kompetencí“, který finančně podpořila Nadace Terezy Maxové, se uskutečnila v březnu dvě muzikoterapeutická setkání pod vedením Mgr. Svatavy Drlíčkové.

 

Více zde

Výlet do Aqualandu Moravia

V rámci projektu „Prožitkem k poznání a rozvoji“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) si mohly děti užít dostatek zábavy v bazénech a na atrakcích.

 

Více zde

Projekt ROZHLED

Díky Nadání a dovednosti, o.p.s. www.nadaniadovednosti.cz si děti v rámci vícedenní akce Career Days Praha při exkurzích do firem a organizací, poradenství a workshopech vytvářely zájem o budoucí kariéru, ale také měly možnost poznat Prahu a zábavnou formou strávit volný čas např. v Laser Aréně.

Více zde

Návštěva předpremiéry filmu Zádušní oběť

Díky Tiskovému oddělení města Třebíč jsme měli možnost v kině Pasáž Třebíč navštívit předpremiéru televizního filmu, který se z velké části natáčel v Třebíči.

Více zde

Muzikoterapie v dětském domově

V rámci projektu „Muzikoterapie jako prostředek a podpora komunikativních kompetencí“, který finančně podpořila Nadace Terezy Maxové, se uskutečnila muzikoterapeutická setkání pod vedením Mgr. Svatavy Drlíčkové.

Více zde

Návštěva hokejového utkání v Třebíči

Díky spolupráci s obchodním a marketingovým manažerem klubu Bc. Danielem Šlapákem mohly děti navštívit hokejové derby HS Třebíč – Slávia Praha.

Více zde

Návštěva výstavy České korunovační klenoty na dosah

Díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. měly děti možnost vidět na výstavě v Jihlavě mistrovské repliky Českých korunovačních klenotů doplněné zajímavostmi z doby krále a císaře Karla IV.

Více zde

Muzikoterapie v dětském domově

V rámci projektu „Muzikoterapie jako prostředek a podpora komunikativních kompetencí“, který finančně podpořila Nadace Terezy Maxové, se uskutečnila v únoru tři muzikoterapeutická setkání pod vedením Mgr. Svatavy Drlíčkové.

 

Více zde

Návštěva Psychocentra v Třebíči

V rámci projektu „Přijďte k nám na návštěvu“ jsme se sešli společně se seniory z Domova pro seniory Třebíč, Manž. Curieových.

 

Více zde

Charitativní projekt „Dvakrát v roce Vánoce“

Díky SK Horácká Slavia Třebíč a divákům dostaly děti při hokejovém utkání Třebíč – Jihlava dárky pod vánoční strom jako o Vánocích. Poděkování patří i majitelce firmy EXPERT ELETRO, která věnovala dětskému domovu poukaz na nákup zboží v hodnotě 10 000,- Kč.

 

Více zde

Projekt ROZHLED

Díky lektorkám z organizace Nadaní a dovednosti o.p.s. proběhl  v dětském domově workshop Otevři dveře svoji kariéře, který je zaměřený

Více zde