Naše akce

Štědrý den

Přišel Ježíšek a přinesl velké množství dárků, které nakupoval prostřednictvím:
Hitrádia Vysočina, Strom splněných přání
OS VESPOJENÍ, z.s., Staňte se Ježíškem dětem z DD
DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s., Strom splněných přání
projektu Milý Ježíšku Martina Pauknera a Vojtěcha Kučery.
Děkujeme Ježíšku!!

 

Více zde

Charitativní projekt „Dvakrát v roce Vánoce“

Podruhé v tomto roce se zimní stadion města Třebíč KHNP aréna o první přestávce domácího derby Třebíč – Jihlava změnil v místo nadílky pro naše děti. Již po jedenácté a tentokrát v předvánočním čase dostaly děti dárky pod vánoční strom. Nejvíce se ale těšily na plyšákovou sprchu. Děkujeme SK Horácká Slavia Třebíč a divákům za skvělou akci!

Více zde

Vánoční besídka v Hrotovicích

Vánoční besídka, kterou si pro tety připravily děti z Hrotovic, byla malým zastavením v předvánočním shonu.  Příjemný podvečer byl plný vánočních písní a koled, které jsme si společně zazpívali. Pod stromečkem na děti čekaly i první dárky z předvánoční diakonické sbírky „Krabice od bot“ z Diakonie Myslibořice.

Více zde

Předvánoční odpoledne na letišti zakončené porcí pizzy

Přijali jsme pozvání na 22. základnu vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou, kde kromě prohlídky vrtulníků na nás čekaly i dárečky. Odpoledne jsme zakončili v Kebab Pointu, kam nás pozval majitel a s chutí jsme spořádali obrovské množství pizzy.

Více zde

Adventní obchůdky s Albertem 2023 na Ministerstvu životního prostředí v Praze

V rámci projektu Adventní obchůdky s Albertem 2023 NF Albert jsme dostali nabídku prodávat vánoční dekorace a dárky na MŽP v Praze.  Po loňském úspěchu našich výrobků na MZe nás nabídka opět zlákala. Vstřícností všech nakupujících jsme byli opět mile překvapeni. Akce proběhla na MŽP poprvé a pevně doufáme, že se stane tradicí, stejně jako na MZe. Děkujeme všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 12 770,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Adventní obchůdky s Albertem 2023

Ve dnech 1.12. (Hrotovice) a 8. 12. (Náměšť nad Oslavou) jsme v rámci projektu Adventní obchůdky s Albertem 2023 prodávali vánoční dekorace a dárky před prodejnou Hypermarket Albert Třebíč, Znojemská. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert za příspěvek 4000,-Kč na výtvarný materiál, zaměstnancům prodejny a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 9055,- Kč, která bude využita na odměny pro zapojené dětí a na společnou kulturní nebo sportovní akci .

Více zde

Akce Kraje Vysočina – Barevné Vánoce

Po čtyřech letech připravil Krajský úřad Vysočina ve spolupráci se svými domovy pro seniory, ústavy sociální péče, dětskými domovy, školami a dalšími organizacemi oblíbenou adventní akci Barevné Vánoce.  Nesměli jsme chybět a prodávali jsme dárky, vánoční výzdobu i dekorace, které jsme s dětmi vytvořili. Od Kraje Vysočina jsme dostali vánoční dárek – vstupenky do ZOO Jihlava.

Více zde

Přišel Mikuláš i s čerty a anděly

Děti z Náměště nad Oslavou navštívil Mikuláš společně s čerty a anděly. Přinesl si knihu hříchů, protože ne všechny děti byly hodné. Nakonec však slíbily nápravu, recitovaly a zpívaly. Za to je čert do pekla neodnesl a dostaly i nějaké sladkosti.

Více zde

Program Finanční gramotnost podruhé

Za dětmi z Náměště nad Oslavou i Hrotovic přijeli již podruhé studenti z dobročinně založeného, apolitického studentského spolku v ČR Mise naděje MU Brno s programem zaměřeným na finanční gramotnost, aby dětem pomohli se zorientovat ve světě financí a naučili je  hospodařit s penězi. Opakování je matka moudrosti.

Více zde

Jsem laskavec

Tým Náměšťáci z Klubíčka se zapojil do 7. ročníku celorepublikového happeningu Nadace Lilie & Karla Janečkových #jsemlaskavec a potěšil svoji návštěvou klienty z Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou. Na společné posezení si děti připravily malé pohoštění a v rámci dílničky tvořily společně s klienty malé vánoční stromečky ze šišek.

Více zde

Potravinová sbírka Albert

Potravinová sbírka proběhla pro pracoviště Náměšť nad Oslavou v prodejně Albert, Modřínová 694, Třebíč, kde se sešlo ve 35 krabicích neuvěřitelných 643 kg trvanlivých potravin a pro pracoviště Hrotovice v prodejně Albert, Znojemská 362, Moravský Krumlov, kde se sešlo ve 37 krabicích 567 kg trvanlivých potravin. Potraviny obohatí náš  jídelníček a budou pro nás velkou finanční úsporou. Děkujeme všem, kdo do potravinové sbírky přispěli a obchodnímu řetězci Albert a NF Albert za možnost účasti.

Více zde

Halloween

Halloweenské oslavy byly plné zábavy, gurmánských specialit a strachu, protože jsme ocitli na hranici mezi světem živých a mrtvých.

Více zde

Podzim u koní

Děti z Náměště nad Oslavou se zúčastnily hallowenského dovádění. V Jezdeckém klubu Dukovany si užily nejenom jízdu na koních, ale také zdobení dýní. Nechyběly ani selfie s koňmi. Ti se ale nechtěli usmívat ani po uplacení dobrotami.

Více zde

Atletické závody

Náš dětský domov uspořádal Atletické závody pro děti z dětských domovů. Byl to první ročník.  Akce se konala na sportovním hřišti v Hrotovicích, kde se potkalo sedm  týmů z  dětských domovů. S hladkým průběhem závodů pomáhali dobrovolní hasiči z Náměště nad Oslavou a závodníkům přijel fandit i radní Kraje Vysočina pro školství Jan Břížďala. Soutěžilo se v disciplínách sprint, vytrvalostní běh, skok z místa, skok do písku a štafeta. Absolutním vítězem se stalo družstvo z DD Nová ves u Chotěboře. Všem výhercům moc blahopřejeme a za rok se znovu těšíme na setkání.

Více zde

Výlet do Třebíče

Děti z Náměště nad Oslavou odjely do Třebíče, kde navštívily zámek, přilehlou zahradu a vystoupaly na věž. Po té si užily bohatý program v rámci akce Den města – rodinný festival pro všechny Třebíčáky, který se uskutečnil na Karlově náměstí.

Více zde

Pohádkový les v oboře Schőnwald

Menší děti z Náměště nad Oslavou měly možnost potkat pohádkové bytosti, které byly ukryty v malebném prostředí obory Schőnwald v Jinošově.  Musely plnit zapeklité úkoly a za jejich splnění byla malá sladká odměna. Děti se snažily, a tak odcházely spokojené s plným sáčkem sladkostí.

Více zde

Prázdniny za námi

Dlouho vyhlížené prázdniny opět rychle utekly jako každý rok. Byly plné zábavy, oddechu sportu a poznávání. Děti strávily velkou část prázdnin na letních táborech, kde poznávaly nové kamarády. Osm letních táborů bylo z projektu „Rozvíjíme dovednosti dětí“, který finančně podpořil NF Albert v rámci grantového programu „BERTÍK POMÁHÁ 2023″  a byly zaměřeny na individuální zájmy dětí – rybářství, fotbal, vaření, jezdectví a výtvarnou činnost. Na tři tábory přispěla dětem organizace Dejme dětem šanci o.p.s. v rámci projektu „Přál(a) bych si“. Část dětí strávila společně s tetami týden v Kobylí, kde poznávaly okolí. O prázdninách nesmí chybět ani výlety, koupání a turistické vycházky. Jeden z výletů byl spojený i s doplněním znalostí o výrobě elektřiny, navštívili jsme totiž IC JE Dukovany. V závěru prázdnin jsme poctili svoji návštěvou i klienty z domu s pečovatelskou službou v Hrotovicích a společně sehráli turnaj v kuželkách. A je po prázdninách, a teď už hurá do školy!!!

Více zde

Malý turistický sraz v Náměšti nad Oslavou 2023

Malí a velcí turisti z dětských domovů přijeli na třídenní poznávání okolí Náměště nad Oslavou, které pro ně zorganizoval náš dětský domov. Ubytovaní byli v Rekreačním středisku Jiskra, kde relaxovali a užili si spoustu zábavy. Během pobytu se uskutečnil turistický výšlap na vrtulníkovou základnu v Sedleci, procházka po zajímavostech Náměště nad Oslavou a prohlídka zámku. Všichni turisti odjížděli s dobrou náladou a vysportovaným tělem.

Více zde

Den otevřených dveří DD Klubíčko – Náměšť nad Oslavou

Na pracovišti Náměšť nad Oslavou každoročně pořádáme pro širokou veřejnost Den otevřených dveří, při kterém si návštěvníci mohou prohlédnout interiér dětského domova a přilehlou přírodní zahradu. Ani v letošním roce to nebylo jinak. Pro děti byl připravený celodenní program – soutěže, dílničky, skákací hrad a novinka fotokoutek. V dopoledních hodinách k nám zavítaly děti z MŠ a ZŠ. Odpoledne se přišla podívat veřejnost a navštívili nás naši sponzoři a partneři. Samozřejmostí bylo i bohaté občerstvení. Tak zase za rok!

Více zde

Florbalový turnaj OKURKOVÁ LIGA ve Znojmě

Naši kamarádi z DD Znojmo nás pozvali na florbalový turnaj. Měli jsme natrénováno, a tak jsme výzvu přijali. Možná nakonec litovali, protože jsme s družstvem starších vyhráli první místo, měli jsme i nejužitečnějšího hráče, pouze mladším se moc nedařilo, skončili poslední, ale do příště natrénujeme a všechny porazíme.

Více zde

Zastávka vlaku Revolution train

Děti z Hrotovic naskočily na zastávce v Moravském Krumlově do vlaku Revolution train, jehož cílem je zapůsobit a ovlivnit pohled na legální i nelegální drogy, závislosti a inspirovat „cestující“ k pozitivním životním volbám.

Více zde

Celostátní přehlídka Nejmilejší koncert 2023

Děvčatům z Hrotovic se podařilo postoupit se svým vítězným tancem „HIP HOPem“ do  Celostátní přehlídky vybraných vystoupení z regionálních kol „NEJMILEJŠÍ KONCERT 2023“ do Prahy.

Více zde

Atletické závody v Uherském Hradišti

Děti z Hrotovic se zúčastnily atletických závodů na stadionu v Uherském Hradišti. Pořádajícím byl  Dětský domov Uherský Ostroh. Naše skvělé atletky a atleti si odvezli plno cenných kovů a v konkurenci 15 dětských domovů se umístili na celkovém 2. místě.

Více zde

Malá kopaná v Uherském Hradišti

S našimi dětmi jsme se zúčastnili Regionálního kola v malé kopané pro děti a mládež dětských domovů 2023, které se konalo v Uherském Hradišti. Pořádajícím byl Dětský domov Uherský Ostroh. Sešlo se 13 herně zdatných týmů a nám se po těžkém boji podařilo získat pěkné 7. místo.

Více zde

Den otevřených dveří DD Klubíčko – Hrotovice

Den otevřených dveří se konal pro širokou veřejnost na pracovišti Hrotovice poprvé a podle ohlasů návštěvníků, kteří si mohli prohlédnout interiér dětského domova a přilehlou zahradu, se vydařil. Počasí nám přálo, občerstvení bylo vynikající, zábavy bylo dostatek a hosté vypadali spokojeně. Tak zase za rok!

Více zde

Nejmilejší koncert 2023

Děvčata z Hrotovic jsou skvělá, vyhrály s „HIP HOPem“ v kategorii Tanec první místo!!!!

Nejmilejší koncert je organizován pod hlavičkou Federace dětských domovů České republiky – F.I.C.E. , která pověřuje organizací Nejmilejšího koncertu jednotlivé dětské domovy. V letošním roce padl výběr na DD Mikulov. Celá akce slouží k propagaci výsledků zájmové činnosti dětí z dětských domovů a práce jejich zaměstnanců v oblasti hudební, taneční, literárně dramatické a muzikál.

Více zde

Pálení čarodějnic

Poslední dubnová noc je spojená s tzv. pálením čarodějnic. Tento zajímavý zvyk pochází z předkřesťanských dob, kdy se věřilo, že v noci z 30. dubna na 1. května mají zlé síly větší moc než kdy jindy. A protože čarodějnici lze, podle lidových pověr, zahubit jenom ohněm, zapalovaly se navečer hranice a my byli u toho v Hrotovicích i v Náměšti nad Oslavou, abychom čarodějnice odehnali a oslabili jejich moc.

Více zde

Výlet do Aqualandu Moravia

Tentokrát si vodní zábavu v bazénech a na atrakcích užily děti z Hrotovic.

Více zde

Soutěž Zdravá 5

CLUBKUCHAŘŮ z Hrotovic se zapojil tvarohovým bezlepkovým CLUBKO-LÁČEM  do soutěže Zdravá 5 NF Albert, která je zaměřená na oblast zdravé stravy. Úkolem bylo nejenom příprava pokrmu, ale také obdarování.  Koláč se vydařil a všem moc chutnal, zejména nejmladším dětem. Jedinou chybou na kráse bylo, že ho bylo málo!!!!

Více zde

Potravinová sbírka Albert

Potravinová sbírka pro DD Klubíčko proběhla v prodejně Albert, Modřínová 694, Třebíč.  Sešlo se 453 kg trvanlivých potravin,  které obohatí  jídelníček našich dětí. Děkujeme všem, kdo do potravinové sbírky přispěli.

Více zde

Florbalový turnaj „Florbálek“

Náš dětský domov pořádal pro děti z dětských domovů již IX. ročník „Pokusu o florbalový turnaj“ FLoRBáLeK, kterého se zúčastnilo 8 dětských domovů. Svoji návštěvou nás poctili radní Kraje Vysočina pro školství Jan Břížďala a starosta města Náměšť nad Oslavou Jan Kotačka. Na prvních třech místech se umístily DD Telč, DD Klubíčko – Náměšť nad Oslavou a DD Znojmo. Oproti loňskému roku si florbalisti z DD Náměšť nad Oslavou polepšili o jedno místo, tak snad za rok všechny porazí a budou první!

Poděkování za spolupráci patří DDM Radost, Náměšť nad Oslavou, ZŠ Náměšť nad Oslavou, Komenského 53, ČSŽ Náměšť nad Oslavou a všem sponzorům, bez kterých by se turnaj nemohl uskutečnit.

Více zde

Akce Čistá Vysočina

Kousek Vysočiny je díky našim dětem čistší. Každoročně se zapojujeme  do akce Čistá Vysočina, která je spojená s úklidem přírody. V letošním roce poprvé jako DD Klubíčko. Děti z Náměště nad Oslavou zbavily odpadků okolí cesty U Vícenického žlebu a děti z Hrotovic uklidily okolí dětského domova.

Více zde

Návštěva Chovatelské přehlídky trofejí na zámku v Náměšti nad Oslavou

Děti z Náměště nad Oslavou navštívily Tradiční chovatelskou přehlídku trofejí hospodářského roku 2022. Zajímavé byly i doprovodné výstavy, kde si děti rozšířily svoje znalosti z oblasti přírodovědy. K vidění byla např. výstava 100 let Českomoravské myslivecké jednoty, výstava o včelařství v regionu Náměšť nad Oslavou, videoprojekce filmů s mysliveckou tématikou.

Více zde

Velikonoční Obchůdky s Albertem

Dne 31. 3. a 4. 4. děti z Náměště nad Oslavou prodávaly v rámci projektu Velikonoční Obchůdky s Albertem jarní a velikonoční dekorace nejprve v Hypermarketu Albert Třebíč, Znojemská a o čtyři dny později na Ministerstvu zemědělství v Praze.  Děti se intenzivně zapojily do výroby předmětů a následně i do prodeje. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert, zaměstnancům MZe, zaměstnancům prodejny Albert a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli k tržbě, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Kadeřnický salon

Děti z Náměště nad Oslavou navštívila kadeřnice Dana Růžičková. Přinesla dětem drogistické zboží, provedla jarní sestřih a naučila je správně pečovat o vlasy. Děkujeme!

Více zde

Vítání jara s koňmi

S dětmi z Hrotovic jsme se vypravili na akci pořádanou DDM Náměšť nad Oslavou do Jezdeckého klubu Dukovany, abychom si užili nejkrásnější pohled na svět, který je z koňského hřbetu. Děti navštívily stáje, projely se na koních a společně se s nimi vyfotily.

Více zde

Výstava Náměšťské dny kosmonautiky

Díky skvělé výstavě se děti z Náměště nad Oslavou podívaly do kosmu.  Na výstavě byla k vidění mimo jiné největší sbírka podpisů astronautů, nafukovací kosmická loď a obří nafukovací Měsíc, obří modely raket, komponenty raket zapůjčené ze soukromé sbírky p. J. Kovaříka, výstava fotografií astronoma Petra Horálka „Pohledy do nebe“ a mnoho dalších technických zajímavostí.

Více zde

Workshop Mozguma

Děti z Náměště nad Oslavou se zapojily v rámci akce DDM Radost do kreativní tvorby a podařilo se jim vytvořit jarní kytici z pěnové gumy Moosgummi.

Více zde

Program Finanční gramotnost

Za dětmi z Náměště nad Oslavou přijeli studenti z dobročinně založeného, apolitického studentského spolku v ČR Mise naděje MU Brno s programem zaměřeným na finanční gramotnost, aby dětem pomohli se zorientovat ve světě financí a naučili je  hospodařit s penězi.

Více zde

Světový pohár v biatlonu v NMNM

Díky nabídce vedení ČSB a SK NMNM jsme strávili příjemné odpoledne v areálu Vysočina Arena v NMNM, kde jsme měli možnost nejprve využít  doprovodný program Světového poháru v biatlonu jako např. bitlonovou střelbu a následně prožít nádhernou sportovní atmosféru při závodu na 10 km sprint mužů.

Více zde

Muzikofiletika

Děti z Náměště nad Oslavou se pravidelně setkávají s muzikoterapeutkou Svatavou Drlíčkovou. Při muzikofiletice dochází k rozvíjení kreativního potenciálu osobnosti děti, seznamují  s technikou bubnování na bubny djembe a dalšími netradičními nástroji.

Více zde

Jarní prázdniny

O jarních prázdninách  se děti opravdu nenudily. Zapojily se do programu DDM Náměšť nad Oslavou, navštívily výstavu vozů Škoda v Olympii, Modelový svět Brno, JumpPark Brno, rodinné zábavní centrum Labyrint Třebíč  a filmové představení Asterix a Obelix: Říše středu. Chodily na turistické vycházky, sportovaly, tvořily výrobky na Velikonoční Obchůdky s Albertem a relaxovaly.

Více zde

Bruslení v Náměšti nad Oslavou

Děti z Náměště nad Oslavou s nadšením vyrazily na zimní stadion, bruslení je zábava.

Více zde

Masopust

Děti z Náměště nad Oslavou navštívily Centrum tradiční lidové kultury v Třebíči, aby si užily masopustní veselí. Vyrobily si barevné papírové čepice a podílely se na přípravě masopustních koblížků, které s chutí snědly.

Více zde

Výlet do Aqualandu Moravia

Děti z Náměště nad Oslavou si užily dostatek vodní zábavy v bazénech a na  atrakcích.

Více zde

Bruslení v Rouchovanech

Děti z Hrotovic si prověřily své bruslařské dovednosti na ledové ploše v Rouchovanech. Neobešlo se to ani bez pádů, ale záchranku jsme volat nemuseli.

Více zde

Dětský karneval v Hrotovicích

Děti z Hrotovic prožily ve Sport-V- Hotelu  karnevalové odpoledne. Na programu byly soutěže, nechyběla ani dětská diskotéka, animační program s klauny a taneční představení.

Více zde

Návštěva filmu Avatar: The Way of Water

Děti z Náměště nad Oslavou navštívily za odměnu za zapojení do Adventních Obchůdků s Albertem 2022 NF Albert dobrodružný sci-fi film z nádherného světa Pandory.  Film je velkolepým a strhujícím dobrodružstvím plným akce Jake Sullyho, Neytiri a jejich dětí, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu.

Více zde

Tříkrálový průvod a sbírka

Děti z Náměště nad Oslavou se zapojily do Tříkrálové sbírky, která pomáhá lidem v nouzi a nenechaly si ujít akci Tříkrálový průvod, který prošel Náměští nad Oslavou. Kromě tří králů na koních se průvodu zúčastnili i místní obyvatelé v kostýmech. Po přivítání tří králů a koledníků na Masarykově náměstí před radnicí se všichni společně vydali k živým jesličkám.

Více zde

Charitativní projekt „Dvakrát v roce Vánoce“

 

Zimní stadion města Třebíč KHNP aréna se o první přestávce domácího derby Třebíč – Jihlava změnil v místo nadílky pro naše děti. Již po desáté dostaly děti díky SK Horácká Slavia Třebíč a divákům dárky pod vánoční strom jako o Vánocích a nechyběla ani plyšáková sprcha. Děkujeme za skvělou akci!

 

Více zde