Naše akce

Vánoce

Děti příliš nezlobily, a proto Ježíšek nezapomněl a zastavil se několikrát s dárky, které nakupoval prostřednictvím charitativní akce Strom splněných přání Hitrádia Vysočina, přes projekt Milý Ježíšku Martina Pauknera a Vojtěcha Kučery a akci Staňte se Ježíškem dětem z DD organizace VESPOJENÍ, z.s. Ježiškovi pomohla i charitativní akce Městského kulturního centra Zbýšov.

Děkujeme Ježíšku!!

Více zde

Návštěva filmu Sněžná mela

Díky tržbě za prodané výrobky v projektu Obchůdky s Albertem 2019 Nadačního fondu Albert https://www.nadacnifondalbert.cz/ jsme v předvánočním čase zažili napínavé a zároveň veselé dobrodružství polárního lišáka Bleska, který má velký sen, stát se nejlepším arktickým kurýrem.

Více zde

Divadelní představení Sněhurka a sedm trpaslíků

Díky firmě E.ON, která dětem věnovala vstupenky, jsme v předvánočním čase zhlédli příběh, který znají snad všichni – po smrti laskavé královny matky si přivádí hodný Král domů zlou Macechu, která nedokáže snést krásu své nevlastní dcery.

Více zde

Promítání pohádky Princezna a půl království a návštěva vánočního Brna

Na pozvání České televize – televizní studio Brno jsme se zúčastnili předvánočního promítání nové pohádky České televize Princezna a půl království, která vypráví o princezně, co nechtěla Honzu, který ji zachránil před drakem. Při návštěvě Brna jsme si prohlédli i vánoční výzdobu.

Více zde

Muzikál Popelka

V rámci projektu „Vzdělání a zážitky jsou nenahraditelné“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme si zpříjemnili předvánoční odpoledne kouzelným muzikálem na ledě.

Více zde

Akce Kraje Vysočina – Barevné Vánoce

Stejně jako v minulých letech připravil Krajský úřad Vysočina ve spolupráci se svými domovy pro seniory, ústavy sociální péče, dětskými domovy, školami a dalšími organizacemi oblíbenou adventní akci Barevné Vánoce, které jsme se zúčastnili.  Prodávali jsme zde ručně vyráběné dárky, vánoční výzdobu i dekorace za příznivé ceny a od Kraje Vysočina jsme dostali vstupenky do ZOO Jihlava.

Více zde

Obchůdky s Albertem

V rámci projektu Obchůdky s Albertem jsme 29. 11. prodávali po celý den vánoční dekorace a dárky v prodejně Hypermarket Albert Třebíč, Znojemská. Od NFA jsme dostali příspěvek 3000,- Kč na výtvarný materiál a od podzimu jsme s dětmi vyráběli a vyráběli a vyráběli, aby náš prodejní stánek byl plný zboží. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert, zaměstnancům prodejny a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 6090,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Vánoční výstava s pozváním

V prostorách výstavní síně Předzámčí  třebíčského zámku probíhá od 27. 11. 2019 do  5. 1. 2020 vánoční výstava dětských domovů, do které jsme se svými výrobky zapojili. Pokud budete mít čas a chuť, zajděte se podívat.

Více zde

Výlet do Hvězdárny a planetária Brno

Hezké sobotní odpoledne jsme prožili při návštěvě Hvězdárny a planetária Brno, kde jsme zhlédli pohádkový pořad, který nás zavedl do virtuálního světa plného animací, jehož součástí byla i prohlídka hvězdné oblohy.

Více zde

Slavili jsme Světový den laskavosti

Již potřetí jsme se zapojili do projektu Karla Janečka a oslavili jsme Světový den laskavosti tím, že jsme potěšili svoji návštěvou klienty z Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou. Na společné posezení jsme si připravili malé pohoštění a v rámci dílničky jsme vytvořili podzimní přírodní vazbu v květináči.

Více zde

Další veselá trafostanice

Jako vodní akvárium se díky nám tváří  druhá trafostanice v Náměšti nad Oslavou, kterou jsme pomalovali se svolením  v rámci projektem E.ON Smart City.

Více zde

Akce Nebe nemá bariéry

Na pozvání 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou, Vojenského leteckého klubu Náměšť nad Oslavou a Kraje Vysočina jsme na letišti prožili dopoledne nabité zábavným a poučným programem spojeným s ukázkami výcviku služebních psů a dravců, zbraní, vojenské letecké a pozemní techniky.

Více zde

Výlet do ZOO Dvůr Králové

V rámci projektu „Vzdělání a zážitky jsou nenahraditelné“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme zavítali do ZOO Dvůr Králové. Při procházce zoologickou zahradou jsme se rázem ocitli v Africe. Zblízka jsme pozorovali popásající se zebry, antilopy pečující o svá mláďata, hejna pelikánů plujících na vodní hladině. Nemohli jsme přehlédnout dvojici žirafích samců a trochu strachu nám nahnali volně  pohybující se lvi.

 

Více zde

Pobyt u moře v Chorvatsku

V srpnu jsme si s dětmi užívali nejenom sluníčka, vln Jaderského moře a sportovního vyžití, ale také večerních procházek po pobřeží kolem letoviska Sv. Filip i Jakov. Poděkování za tento pobyt patří firmě Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o., managementu Home Credit, a.s., 223. letce OLT, zaměstnancům Povodí Moravy, s.p., Závod Dyje, firmě Altreva spol.s r.o. a Oděva, výrobní družstvo, Třebíč.

 

Více zde

Výlet do Šiklandu

V rámci projektu „Vzdělání a zážitky jsou nenahraditelné“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné)  a díky finančnímu daru firmy VH MONT-STAV s.r.o. (cestovní výdaje a občerstvení) se děti ve westernovém městečku v Šiklově mlýně přenesly do konce 19. století, doby osídlování Amerického západu.

 

Více zde

Turistický sraz dětských domovů v Mikulově

Dětský domov Mikulov svolal všechny turisty, včetně nás, na sraz do města Mikulov a připravil pestrý program  – letní kino, návštěvu Archeoparku a turistický přechod přes Pálavu s návštěvou zříceniny hradu Děvičky, Děvín, zříceniny Sirotčího Hrádku a Ponny ranče. Na závěr byla naplánovaná návštěva jeskyně Na Turoldu. Počasí jsme zažili také pestré –  letní horko, pořádnou průtrž mračen i jeskynní zimu.

Více zde

Výlet do ZOO Jihlava

Při procházce zoologickou zahradou jsme se potkali se zvířaty pěti kontinentů. Během odpoledne jsme se ocitli na ostrově Madagaskar, v tropickém pralese, v pohoří Himálaj, na lesní stezce, také v parku Hokkaido, ale i u babičky na dvorku.

Více zde

Dětský den na koupališti ve Zbýšově

S našimi nejmenšími jsme strávili příjemný dětský den na koupališti ve Zbýšově, kde jsme prošli Robinsonovu cestu a plnili postupně zadané úkoly, za které nás na konci čekala odměna.  Nejvíce jsme si ale užili skákací hrady různých  velikostí a tvarů.

Více zde

14. ročník offroadových jízd

Díky pozvání dobrovolnými offroaďáky ve spolupráci s klubem AMK 4×4 Jihlava, AIR SOFT TEAM HIGHLENDER  měly děti tradičně adrenalinově sportovní zážitek, který se odehrál na tankodromu v Rančířově u Jihlavy.

Více zde

Den otevřených dveří …Nenechte si ujít…

Jako každý rok i letos jsme pořádali pro širokou veřejnost Den otevřených dveří. Návštěvníci si mohli prohlédnout interiér dětského domova a přilehlou přírodní zahradu. Pro děti byl připravený celodenní program – soutěže, dílničky, skákací hrad. V dopoledních hodinách k nám zavítaly děti ze ZŠ a odpoledne veřejnost a naši sponzoři a partneři.

Více zde

Setkání dětských domovů 2019

Díky finančnímu daru Kraje Vysočina jsme se ve dnech 29. 5. – 31. 5. 2019 zúčastnili v rekreačním středisku Želivka prvního setkání dětských domovů na Vysočině, které pořádal Dětský domov Senožaty. V malebném prostředí Českomoravské vrchoviny na nás čekal pestrý program –  lanový park,  celodenní výšlap  do Želiva přes Malou přehradu, prohlídka kláštera a večer ukázka Acro jógy a opékání špekáčků u ohně.

Více zde

Výlet do parku Robinson

V rámci projektu „Vzdělání a zážitky jsou nenahraditelné“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme strávili odpoledne plné pohybových aktivit.

Více zde

Budkov Open

Začíná to být tradice. Zúčastnili jsme se 2. ročníku turnaje Budkov Open, který pořádal Dětský domov Jemnice, odloučené pracoviště Budkov. Naši fotbalisté se zasnažili a postoupili o příčku výš z bramborové medaile na 3. místo.

Více zde

Zámecký vrch Náměšť nad Oslavou

První květnový víkend jsme si nemohli nechat ujít tradiční Zámecký vrch MANN FILTER 2019.  Vidět krásná rychlá auta byl pro naše chlapce velký zážitek.

Více zde

Výlet do ZOO a DINO parku Vyškov

V rámci projektu „Vzdělání a zážitky jsou nenahraditelné“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme si užili den s dávno vyhynulými druhohorními obry a současnou faunou se zaměřením na domácí domestikovaná zvířata.

Více zde

Keramika Koněšín

V rámci projektu „ Rok dětského domova s Kafe pěší zóna“ jsme strávili příjemné dopoledne v Keramickém výtvarném ateliéru Koněšín, o.p.s. Děti si vyrobily pod vedením paní majitelky Mgr. Marcely Trumpešové mnoho krásných výrobků a nadšení byly především z tvorby misek na hrnčířském kruhu.

Více zde

Návštěva výstavy a třídící linky v Jihlavě

S dětmi jsme navštívili výstavu v sídle Kraje Vysočina týkající se recyklace a předcházení vzniku odpadu, do které jsme se zapojili i svými výtvarnými díly a následně jsme zavítali na třídící linku odpadu, ze které jsme si odnesli neopakovatelný a snad i poučitelný zážitek.

Více zde

Velikonoční obchůdky s Albertem

V pátek 12. 4. jsme v rámci projektu Velikonoční obchůdky s Albertem prodávali velikonoční dekorace v prodejně Hypermarket Albert Třebíč, Znojemská a v úterý 16. 4. v sídle společnosti Albert Česká republika, s.r.o. v Praze. Děti se podílely na výrobě předmětů  a následně i na prodeji. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert, zaměstnancům společnosti a prodejny a také všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 13 205,- Kč, která byla využita ve prospěch dětí.

Více zde

Akce Čistá Vysočina 2019

Náš dětský domov se zapojil do XI. ročníku projektu Zdravý Kraj Vysočina vyhlášený Krajským úřadem Kraje Vysočina pod názvem ČISTÁ VYSOČINA a provedli jarní úklid přírody v okolí Náměště nad Oslavou.

Více zde

Florbalový turnaj „Florbálek“

Náš dětský domov pořádal pro děti z dětských domovů  VII. ročník „Pokusu o florbalový turnaj“ FLORBÁLEK, kterého se zúčastnilo   7 dětských domovů. Po těžkých bojích se na prvních třech místech umístily DD Telč, DD Náměšť nad Oslavou a DD Budkov.

Poděkování za spolupráci patří DDM Radost, Náměšť nad Oslavou, ZŠ Náměšť nad Oslavou, Komenského 53, ČSŽ Náměšť nad Oslavou,  restauraci U Raušů Velká Bíteš, Bufetu na nádraží, Studenec, firmě E.ON, VZP, Pavlu Hálovi, Náměšť nad Oslavou, Terezce a Denisce Šustrovým a rozhodčím Janu Markovi a Milanovi Chalupovi.

Více zde

Promítání dokumentu Dospělým ze dne na den

V našem dětském domově proběhlo promítání dokumentárního filmu Igora Chauna, který v rámci  projektu „dospělým ze dne na den“ natočil pro spolek Mimo domov  www.mimodomov.cz a mapuje život mladých lidí po odchodu z dětského domova.

Více zde

Umění kaligrafie

V rámci projektu „ Rok dětského domova s Kafe pěší zóna“ jsme si v Kavárně na pěší zóně vyzkoušeli umění krasopisu. Minikurz děti zavedl do tajů tohoto tradičního krasopisu a nadchl jak starší děti tak i naše nejmenší.

Více zde

Vy rozhodujete, my pomáháme

Díky hlasování veřejnosti na vybraných prodejnách TESCO  se nám podařilo zvítězit a získali jsme pro naše děti  30 000,- Kč na projekt “ Prázdniny 2019 podle mých představ“. Slavnostní předání šeku se uskutečnilo na prodejně Hypermarket Tesco Ivančice.

Více zde

Divadelní představení Domácí štěstí

Dámská část našeho dětského domova navštívila komedii, která vychází ze seriálu Domácí štěstí s Ivou Hüttnerovou. Děj pojednává o hospodyni v domácnosti, která nefungující manželství převrátí s razancí kulometu naruby a uvede je zpět do „štěstí manželského“.

Více zde

Zdravě za pár kaček

V zábavné dvouhodinovce zprostředkované Nadačním fondem Albert jsme se naučili vařit levně, rychle a chutně.

 

Více zde

Výlet do Aqualandu Moravia

V rámci projektu „Vzdělání a zážitky jsou nenahraditelné“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) a díky finančnímu daru firmy VH MONT-STAV s.r.o., Náměšť nad Oslavou (cestovní výdaje a občerstvení) si mohly děti užít dostatek zábavy v bazénech a na vodních atrakcích.

Více zde

Procházka Náměšťskou oborou

V rámci programu jarních prázdnin DDM Náměšť nad Oslavou jsme podnikli zimní procházku oborou. Díky spolupráci s LČR na nás čekal zajímavý výklad, který nás pobavil, poučil a zahřál.

 

Více zde

Výlet do parku Labyrint v Třebíči

V rámci projektu „Vzdělání a zážitky jsou nenahraditelné“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme si užili den plný pohybu v zábavním rodinném parku Labyrint Třebíč.

Více zde

Návštěva hokejového utkání Třebíč – Kladno

Díky spolupráci s obchodním a marketingovým manažerem klubu Bc. Danielem Šlapákem mohly děti navštívit hokejové derby Horácká Slávie Třebíč – Rytíři Kladno. I když v sestavě Kladna nastoupil hvězdný Jaromír Jágr, HS Třebíč vyhrála za naší podpory 5 : 3.

Více zde

Charitativní projekt „Dvakrát v roce Vánoce“

Díky SK Horácká Slavia Třebíč a divákům dostaly děti při hokejovém utkání Třebíč – Jihlava dárky pod vánoční strom jako o Vánocích. Poděkování patří i majitelce firmy EXPERT ELEKTRO, která věnovala dětskému domovu poukaz na nákup zboží v hodnotě 10 000,- Kč.

Více zde

Muzikál Sněhurka na ledě

Díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. jsme se přenesli do pohádkové říše a zhlédli muzikál v zemi zdejší nejkrásnější. Muzikál Sněhurka na ledě je inspirovaný známou pohádkou provázený živou hudbou, vzdušnou akrobacií a excelentním výkonem krasobruslařů.

Více zde

Turnaj v bowlingu

Při turnaji v bowlingu jsme si mohli vyzkoušet své dovednosti ve shazování kuželek. Děkujeme firmě  Annap s.r.o., která nám umožnila návštěvu bowlingu v Penzionu Nad Hájkem.

Více zde