Naše akce

Štědrý den

Ježíšek splnil dětem jejich tajná přání. Přinesl velké množství dárků, které nakupoval prostřednictvím:

Hitrádia Vysočina, Strom splněných přání
OS VESPOJENÍ, z.s., Staňte se Ježíškem dětem z DD
prodejny Decathlon Třebíč, Splněná přání dětí
Společnosti GLP s.r.o., zprostředkováno organizací Nadání a dovednosti o.p.s.
projektu  Milý Ježíšku Martina Pauknera a Vojtěcha Kučery

Děkujeme Ježíšku!!

Více zde

Tradiční vánoční posezení

V předvánočním čase jsme se sešli v dětském domově se sponzory, zaměstnanci a přáteli dětského domova.  Tradiční vánoční posezení je malým poděkováním za náklonnost, podporu a pomoc, kterou nám poskytují. Děti si připravily  program složený z vánočních písni, koled a básniček. Pro zábavu nachystaly tombolu se zajímavými a vtipnými výhrami.

Více zde

Návštěva vánočního Brna a promítání pohádky Krakonošovo tajemství

Na pozvání České televize – televizní studio Brno jsme se zúčastnili předvánočního promítání nové pohádky Krakonošovo tajemství. Pohádka se dětem líbila a potěšilo je i setkání s Večerníčkem. Po cestě jsme navštívili adventní trhy a prohlédli si vánoční výzdobu.

Více zde

Obchůdky s Albertem na Ministerstvu zemědělství v Praze

V rámci projektu OBCHŮDKY S ALBERTEM 2022,  NF Albert jsme dostali nabídku prodávat vánoční dekorace a dárky na MZe v Praze.  Měli jsme obavu ze zimního cestování, ale nabídka nás lákala. Vstřícností všech nakupujících jsme byli velice mile překvapeni, zboží mizelo z pultu velmi rychle, nakoupit přišel i pan ministr. Děkujeme všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 21 700,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Mikuláš, čert a anděl na návštěvě

Děti se bály, protože ne všechny byly po celý rok hodné, ale snažily se recitovat a zpívat, a tak je čert do pekla neodnesl.

Více zde

Preventivní program O2 Chytrá škola

Díky programu O2 Chytrá škola proběhla v našem dětském domově dvě představení, Kyberšikana a Mediální gramotnost,  které zrealizovala organizace Fórum pro prožitkové vzdělávání, z,ú. technikou tzv. divadla fórum. Děti se zapojením do divadelních představení učily pohybovat bezpečně v online prostoru a využívat moderní technologie.

 

 

Více zde

Obchůdky s Albertem v Třebíči

V rámci projektu OBCHŮDKY S ALBERTEM 2022,  NF Albert jsme prodávali vánoční dekorace a dárky v Albertu Hypermarketu Třebíč, Znojemská. Od září se děti podílely na výrobě předmětů a následně i na prodeji. Děkujeme všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 7550,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Plavba po Dalešické přehradě

Díky paní senátorce  jsme se společně plavili lodí Horácko po Dalešické přehradě s dětmi a zaměstnanci DD Hrotovice, pozvání k plavbě přijala i starostka Hrotovic Hana Škodová, starosta Náměště nad Oslavou Jan Kotačka a radní Kraje Vysočina pro školství Jan Břížďala. Plavba byla klidná, občerstvení dostatek, všichni si výlet užili.

Více zde

Potravinová sbírka Albert

Potravinová sbírka pro náš dětský domov proběhla v prodejně Albert, Modřínová 694, Třebíč.  Sešlo se ve 31 krabicích neuvěřitelných 519 kg trvanlivých potravin,  které obohatí náš  jídelníček. Děkujeme všem, kdo do potravinové sbírky přispěli.

 

Více zde

Soutěž Vyčisti les 2022

O přírodu je potřeba se starat, a proto jsme se s dětmi rozhodli v rámci soutěže vycistiles.cz přiložit ruku k dílu, přírodu vyčistit, aby mohla volněji dýchat. Stačilo vyjít kousek od dětského domova a nestačili jsme se divit. V lesoparku, který je téměř součástí města Náměšť nad Oslavou, jsme objevili „vzácné poklady“. Mohli bychom si zřídit odloučenou kancelář v přírodě, neboť jsme našli PC i s klávesnicí, a kdybychom měli při práci hlad a žízeň, tak také svačinu a plnou plechovku piva. Všechny nalezené odpadky jsme roztřídili do příslušných kontejnerů na tříděný odpad. Je smutné, že jsou mezi námi lidé, kteří se takto neekologicky chovají a na životním prostředí jim nezáleží.

Díky agentuře GetFound.cz, která soutěž pořádá, můžeme vyhrát 8000 Kč, tak nám držte palce! Partnery soutěže jsou: Astratex.cz,  Bezvaplenky.cz, Cashbot.cz, Frutiko.cz, Invia.cz, MKLůžkoviny.czPravebio.cz, Rigalli.cz.

Více zde

Výlet do V’RUN OFF‘ parku

V rámci projektu „Zdraví ukryté v pohybu“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, se děti rozpohybovaly ve sportovně zábavním parku V’RUN OFF‘, kde je dostatek zábavy pro všechny.

Více zde

Návštěva motokrosu

Nenechali jsme si ujít Motokros jedovské stráně. Byla to parádní přehlídka motorek všech kubatur, bylo na co koukat.

Více zde

Výlet na zámek Budišov

S dětmi jsme vyrazili na zámek Budišov, kde je umístěn zoologický depozitář vycpanin ptáků, savců, ryb i obojživelníků doplněný trofejemi z loveckých výprav do Afriky, Asie a Kanady.

Více zde

Návštěva JumpParku Brno

V rámci projektu „Zdraví ukryté v pohybu“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, si děti užily spoustu legrace na trampolínách. I když se hodina skákání zprvu zdála málo, odcházely pořádně unavené.

Více zde

Výlet do vesmíru

S dětmi jsme navštívili Hvězdárnu a planetárium Brno.  Zde jsme shlédli 3D film Kouzelný glóbus o střídání dne a noci, ale i ročních období. Nádherná byla expozice planet a mlhovin.

Více zde

Cesta za pokladem náměšťského purkmistra

Na cestě za pokladem děti potrápily nejen svoje těla při plnění úkolů, ale také mozkové závity při luštění hesla. Odměnou jim byla spousta sladkostí.

Více zde

Akční sobotní den

Náš výlet jsme začali nejprve na minigolfu v autokempu Wilsonka, následně jsme přejeli do ekofarmy s chovem koz do Ratibořic, kde jsme si prohlédli ustájení, získali informace o výrobcích z kozího mléka a měli možnost ochutnat kozí jogurt. Na závěr našeho výletu jsme si zajeli do Třebíče na akci Volný čas není nuda, kde nás uchvátila nabídka volnočasových aktivit. Vyzkoušeli jsme např. karate, střelbu, gymnastiku. Domů jsme se vraceli plni zážitků.

Více zde

Loučení s prázdninami

Prázdniny jsou za námi, utekly jako voda. Přišlo nám správné se s nimi řádně rozloučit, a tak jsme využili rozlučkový program DDM Náměšť nad Oslavou. Měli jsme možnost si vyzkoušet záchranářskou techniku, prohlédnout staré vojenské zbraně a zasoutěžit si v různých disciplínách. Nejlepší bylo srážet kužely pramenem vody.

Více zde

Užíváme si prázdniny

Děti si užívají prázdniny, nemají čas zahálet. Většina dětí strávila velkou část prázdnin díky projektu „Zdraví ukryté v pohybu“, který  je finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu „BERTÍK POMÁHÁ 2022″  www.nadacnifondalbert.cz  na letních táborech v Outdoor Resortu Březová, některé děti si utužily zdraví v Dětské ozdravovně Království a díky akci Jana Šašinky „Šlapeme pro děti“ část dětí odjela na čtrnáctidenní pobyt do Chorvatska.

Více zde

Výlet do BRuNO family parku

V rámci projektu „Zdraví ukryté v pohybu“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, jsme se vypravili s dětmi do sportovně zábavního BRuNO family parku, kde na ploše 4 000m² na nás čekalo 40 atrakcí – 14 pater labyrintu, autodrom, moře s lodičkami, tobogán dlouhý 38 metrů a také na ploše 3 700 m² úžasný Vodní svět.

Více zde

Přehazovaná v DD Jemnice

Přijali jsme pozvání na „přehazovací“ odpoledne s dalšími dětmi z dětských domovů.

Více zde

Malý turistický sraz dětských domovů ve Vizovicích

V letošním roce nás na třídenní turistický sraz dětských domov pozval Dětský domov Vizovice a připravil velmi zajímavý program – prohlídku města, návštěvu Čokoládovny a muzea TJIWARA, turistickou vycházku na Janův hrad, exkurzi do firmy R. Jelínek, kde ochutnávka proběhla pouze očima :-). Nechyběl ani zábavný program – diskotéka, letní kino, posezení u ohně s kytarou.

Více zde

Zážitkový den v Outdoor Resort Březová

V rámci projektu „Zdraví ukryté v pohybu“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz,  děti celý den prověřovaly a zkoušely své sportovní dovednosti na zážitkových atrakcích.

Více zde

Den otevřených dveří „Už jsme vás dlouho neviděli!“

Po třech letech covidové pauzy jsme pořádali pro širokou veřejnost Den otevřených dveří. Návštěvníci si mohli prohlédnout interiér dětského domova a přilehlou přírodní zahradu. Pro děti byl připravený celodenní program – soutěže, dílničky, skákací hrad, nechybělo občerstvení a pro malé děti balónky.  V dopoledních hodinách k nám zavítaly děti ze ZŠ a MŠ a odpoledne veřejnost a naši sponzoři a partneři.

Více zde

Sportovní den v DD Hrotovice

Prožili jsme odpoledne plné zábavy, sportu a pohybu společně s našimi kamarády v DD Hrotovice. Nechyběl ani skákací hrad a velmi nás pobavilo i vystoupení kouzelníka.

Více zde

Zámecký vrch Náměšť nad Oslavou

Nemohli jsme si nechat ujít tradiční Zámecký vrch MANN FILTER 2022.  Vidět rychlá závodní auta byl pro naše chlapce velký zážitek.

Více zde

Dálkový pochod Hrotovická „20“

V rámci navázání přátelství s dětmi z DD Hrotovice jsme společně vyrazili na dálkový pochod. Měli jsme odhodlání zvládnout delší trasu, počasí nám však nepřálo, a tak jsme zvolili trasu pouhých 5 km, ale i tak jsme si stihli užít spoustu zábavy.

Více zde

Čarodějnice

Jako každý rok, čarodějnice přiletěla na koštěti a tak tak unikla, aby nebyla upálena na hranici. Děti se slitovaly, byla to totiž převlečená teta noční.

Více zde

Florbalový turnaj „Florbálek“

Náš dětský domov pořádal po dvouleté covidové přestávce pro děti z dětských domovů již VIII. ročník „Pokusu o florbalový turnaj“ FLORBÁLEK, kterého se zúčastnilo 8 dětských domovů. Na prvních třech místech se umístily DD Telč, DD Budkov a DD Náměšť nad Oslavou.

Poděkování za spolupráci patří DDM Radost, Náměšť nad Oslavou, ZŠ Náměšť nad Oslavou, Komenskeho 53, ČSŽ Náměšť nad Oslavou a všem sponzorům, bez kterých by se turnaj nemohl uskutečnit.

Více zde

Minigolf

Zavítali jsme „Na statek“, kde je zbudované hřiště minigolfu. Počasí nám přálo a hra se nám dařila.

Více zde

Akce Čistá Vysočina 2022

Náš dětský domov se zapojil do projektu Zdravý Kraj Vysočina vyhlášený Krajským úřadem Kraje Vysočina pod názvem ČISTÁ VYSOČINA a provedli jsme jarní úklid přírody v okolí Náměště nad Oslavou.

 

Více zde

Velikonoční akce Kraslicování

Zapojili jsme se do tvořivé akce a na zábradlí DDM Náměšť nad Oslavou zavěsili velikonoční kraslice, které jsme společně s dětmi vyzdobili.

Více zde

Canisterapie

V rámci dobrovolnické činnosti STŘED, z. ú. probíhá v našem dětském domově canisterapie pod vedením pana V. Holečka. Děti si vyzkoušely s pejskem různé povely, česaly ho, povalovaly se s ním či se přetahovaly o míček na provaze.

Více zde

Velikonoční obchůdky s Albertem

V rámci projektu Velikonoční obchůdky s Albertem jsme prodávali velikonoční dekorace v prodejně Hypermarket Albert Třebíč, Znojemská. Děti se podílely na výrobě předmětů  a následně i na prodeji. Poděkování patří všem, kteří přispěli  k tržbě 6 350,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Lov pstruhů

Neodolali jsme pozvání na lov pstruhů do Kralic. Lovili jsme poprvé, ale někteří místo lovení topili udičku.

Více zde

Zapojili jsme se do humanitární sbírky pro Ukrajinu

I naše děti pomohly! Vedeme děti k solidaritě a pomoci, neboť i jim je často pomáháno.

Více zde

Výlet do Aquaparku Laguna Třebíč

V rámci projektu „Zdraví ukryté v pohybu“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz,  děti zrelaxovaly a zároveň si zdokonalily  plavecké dovednosti.

Více zde

Turnaj v bowlingu

Při turnaji v bowlingu se děti snažily shodit co nejvíce kuželek, ale ty statečně odolávaly. Děkujeme firmě  Annap s.r.o., která nám umožnila návštěvu bowlingu v Penzionu Nad Hájkem a poskytla občerstvení.

Více zde

Sportovní akce Sport trek

Po zimním lenivění jsme se rozpohybovali účastí na malé sportovní aktivitě pro děti podél řeky Oslavy, kterou připravil DDM Náměšť nad Oslavou

Více zde

Výlet do zábavního parku Dvůr Střítež

Vypravili jsme se za pohybem a zážitky do zábavního centra plného sortovních atrakcí – labyrint, klouzačky, trampolíny apod.

Více zde

Online návštěva JE Dukovany

Po kliknutí na odkaz jsme se rázem ocitli virtuálně v areálu JE Dukovany. Dana a Honza byli perfektní průvodci.  Seznámili nás s  provozem elektrárny a ukázali nám prostory, kam bychom se jen stěží fyzicky podívali.

Více zde

Návštěva divadelního představení

Navštívili jsme Pohádku o zprvu úplně hloupém Honzovi a dozvěděli jsme se, že u chytrosti ani lásce nezáleží na věku. Scénář napsal a pohádku sehrál moderátor, herec a kouzelník Dušan Baur a neobešla se ani bez originálních kouzel, nad kterými i dospělí kroutí hlavami.

 

Více zde