Naše akce

Vánoce v dětském domově

Děti byly hodné a Ježíšek jim přinesl velkou „spoutu“ dárků, které nakupoval prostřednictvím charitativních akcí Strom splněných přání Hitrádia Vysočina a firmy Resideo, Ademco CZ s.r.o., Staňte se Ježíškem dětem z DD organizace VESPOJENÍ, z.s., Krabice od bot organizované MKC Zbýšov a projektu Milý Ježíšku Martina Pauknera a Vojtěcha Kučery.  Děkujeme Ježíšku!!

Více zde

Obchůdky s Albertem

Dne 30. 11.  a 14. 12. jsme v rámci projektu Obchůdky s Albertem prodávali vánoční dekorace a dárky v prodejně Albert Supermarket – Třebíč, Kpt. Jaroše. Od září jsme se pilně připravovali, děti nezahálely, abychom  měli co nabídnout k prodeji. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert, zaměstnancům prodejny a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k celkové tržbě 8 977,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Tradiční vánoční posezení

V předvánočním čase jsme se sešli v dětském domově na Tradičním vánočním posezení se sponzory, zaměstnanci a přáteli dětského domova. Děti si připravily zábavný vánoční program, tety a strejdové pohoštění jako malé poděkování za podporu a pomoc, které se jim od sponzorů dostává.

Více zde

Akce Kraje Vysočina – Barevné Vánoce

Každoročně zaplní sídlo Kraje Vysočina v Jihlavě pravá adventní atmosféra. Stejně jako v minulých letech připravuje kraj ve spolupráci se svými domovy pro seniory, ústavy sociální péče, dětskými domovy, školami a dalšími organizacemi oblíbenou adventní akci Barevné Vánoce, na které nesmíme chybět.  Prodávali jsme zde ručně vyráběné dárky, vánoční výzdobu i dekorace za příznivé ceny a od Kraje Vysočina jsme jako dárek dostali finanční dar ve výši 6000,- Kč.

Více zde

Mikuláš, čert a anděl na návštěvě

Všechny děti byly hodné, zarecitovaly, zazpívaly a trochu se bály. Mikuláš je odměnil a čert si je do pekla neodnesl 🙂

Více zde

Výlet do JumpParku v Brně

Díky finančnímu daru firmy VH MON-STAV s.r.o. jsme si zajeli na výlet do JumpParku v Brně, neboť trampolíny a pěnové jámy se stali naší vášní.

Více zde

Slavili jsme Světový den laskavosti

V rámci tohoto dne jsme potěšili svoji laskavostí klienty z Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou. Na společné posezení jsme si připravili malé pohoštění a v rámci dílničky jsme vytvořili podzimní přírodní vazbu v květináči.

Více zde

Návštěva poníků

Navštívili nás poníci z Jezdeckého centra Nová Ves 🙂

Více zde

Návštěva filmového představení Když draka bolí hlava

Díky  finančnímu daru firmy VH MONT-STAV s.r.o. jsme se mohli s našimi malými dětmi vydat na premiéru česko-slovenské pohádky, kde jedním z hrdinů je dvouhlavý drak Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky. Nechybí ani velká láska mezi princeznou Adélkou a princem Jankem, která zbaví království dlouholeté kletby, a tak děti z kina odcházely s pocitem, že vše dobře dopadlo.

 

Více zde

Kouzelnická show

Díky finančnímu daru firmy Annap s.r.o. jsme navštívili Kouzelnickou show plnou  čar, kouzel a magie, do kterých se děti s nadšením zapojily a naučily se samy kouzlit.

 

Více zde

Příjemné odpoledne na minigolfu

V rámci spolupráce s Českým svazem žen jsme strávili příjemné odpoledne hraním minigolfu v areálu Hotel Restaurant „Na statku“. Zavítali jsme i za zvířátky do zoo koutku.

Více zde

Oslavy 100 let republiky

O víkendu jsme se připojili v Náměšti nad Oslavou k oslavám 100 let republiky. Navštívili jsme expozici fotografa Ondřeje Knolla, Papírníkovu tiskárnu a výstavu historických vozidel.  Neopomněli jsme se zapojit do řemeslného trhu, dílniček a soutěží pro děti.

Více zde

Svatováclavský jarmark

Díky společnosti E.ON a Nadačnímu fondu Energetika – pomoc v nouzi jsme se zúčastnili 3. Svatováclavského jarmarku v Brně. Děkujeme, že nám pomáháte.

Více zde

Aqualand Cup VIII. ročník

Kdo z dětí by neměl rád tobogány? Díky DÚM Brno a Aqualandu Moravia děti strávily příjemný mokrý den plný soutěží a jízd na tobogánu. Účastnilo se 24 zařízení a našim dětem se podařilo ve vodních disciplínách umístit na pěkném šestém místě.

Více zde

Volný čas není nuda – Veletrh volného času, Třebíč

Děti si užily odpoledne plné her, soutěží a aktivit na podzámecké nivě v Třebíči. V rámci projektu „Volný čas není nuda“ realizovaný Radou dětí a mládeže kraje Vysočina ve spolupráci s Domem dětí a mládeže se seznámily se škálou možností, jak trávit volný čas a s nabídkou dětských organizací, které se věnují smysluplnému využívání volného času.

Více zde

Plavba po řece Moravě

Díky Povodí Moravy, s. p. jsme při plavbě lodi vznešeného jména Jan Amos mohli pozorovat nádherné scenérie kolem řeky Moravy a při návštěvě Botanické a sladkovodní expozice „Živá voda“ v obci Modrá jsme nahlédli neopakovatelným způsobem do života pod vodou i kolem vody, seznámili jsme se s vodními živočichy i rostlinami řeky Moravy a přilehlých potoků i tůní.

Více zde

Veselá trafostanice

Novým kabátkem v souvislosti s projektem E.ON Smart City se díky nám pyšní jedna z trafostanic v Náměšti nad Oslavou.

Více zde

Návštěva minigolfu a zoo koutku

Na pozvání společnosti Oslavan a.s. jsme strávili příjemné odpoledne v areálu Hotel Restaurant „Na statku“, vyzkoušeli jsme si minigolf  a navštívili zoo koutek s domácími zvířaty.

Více zde

13. ročník offroadových jízd

Díky pozvání dobrovolnými offroaďáky ve spolupráci s klubem AMK 4×4 Jihlava, AIR SOFT TEAM HIGHLENDER  měly děti tradičně adrenalinově sportovní zážitek, který se odehrál na tankodromu v Rančířově u Jihlavy.

 

Více zde

Den otevřených dveří …Vítejte u nás…

Jako každý rok i letos jsme pořádali pro širokou veřejnost Den otevřených dveří. Návštěvníci si mohli prohlédnout interiér dětského domova a přilehlou přírodní zahradu v rámci Víkendu otevřených zahrad. Pro děti byl připravený celodenní program – soutěže, dílničky, skákací hrad. V dopoledních hodinách k nám zavítaly děti ze ZŠ a MŠ a odpoledne veřejnost a naši sponzoří a partneři.

 

Více zde

Budkov cup

Aby děti příliš nezlenivěly, zúčastnili jsme se 1. ročníku turnaje Budkov cup, který pořádal Dětský domov Budkov. Naši fotbalisté se s vypětím všech sil umístili na 4. bramborovém místě.

Více zde

Zámecký vrch Náměšť nad Oslavou

První květnový víkend jsme si nemohli nechat ujít tradiční Zámecký vrch MANN FILTER 2018. Hlavy jsme si málem ukroutili, když se kolem nás závodní auta v té rychlosti jenom míhala.

Více zde

Návštěva ZOO Brno

Díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. jsme navštívili ZOO Brno. Bylo krásné počasí, po cestičce do kopce jsme se v jednom okamžiku ocitli v africké vesnici, následně v indiánské vesnici, ale také v tropickém království nebo v kamčatské chalupě. Zvířata se zdála nakrmená, a tak nás u vchodu i při východu ze ZOO byl stále stejný počet.

Více zde

Výlet do JumpParku v Brně

Díky finančnímu daru firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. jsme si zopakovali výlet do JumpParku v Brně, neboť při poslední návštěvě děti nestihly vyzkoušet všechny možnosti trampolíny a pěnové jámy.

Více zde

Akce Čistá Vysočina 2018

Náš dětský domov se zapojil do X. ročníku projektu Zdravý Kraj Vysočina vyhlášený Krajským úřadem Kraje Vysočina pod názvem ČISTÁ VYSOČINA. Vyčistili jsme okolí silnice mezi městem Náměšť nad Oslavou a vesnicí Ocmanice.

Více zde

Vítání jara

Naše nejmenší děti se v rámci docházky do folklórního souboru Křemínek rozloučily vhozením smrtky do řeky Oslavy se zimou a přivítaly jaro.

Více zde

Muzikálová pohádka Nosáčkova dobrodružství

Díky finančnímu daru firmy Annap s.r.o. jsme s našimi nejmenšími dětmi navštívili muzikálovou pohádku o panáčkovi vyrobeném ze dřeva, který ožije a velmi často se dostává do nepříjemných situací a prožívá různá zklamání, až nakonec pochopí, že nelze vždy jednat tak, jak jej právě napadne, a že poslouchat tatínkovy rady se vyplácí.

Více zde

Florbalový turnaj „Florbálek“

Náš dětský domov pořádal pro děti z dětských domovů již VI. ročník „Pokusu o florbalový turnaj“ FLORBÁLEK, kterého se zúčastnilo 7 dětských domovů. Na prvních třech místech se umístily DD Nová Ves u Chotěboře, DD Náměšť nad Oslavou a DD Budkov.

Poděkování za spolupráci patří DDM Radost, Náměšť nad Oslavou, ZŠ Náměšť nad Oslavou, Husova, ČSŽ Náměšť nad Oslavou,  restauraci U Raušů Velká Bíteš, Bufetu na nádraží, Studenec, E.ON, VZP, Pavlu Hálovi, Náměšť nad Oslavou, Terezce a Denisce Šustrovým, VH MONT-STAV s.r.o., Náměšť nad Oslavou a rozhodčím Janu Markovi, Janu Veselému a Davidu Štípskému.

 

Více zde

Velikonoční obchůdky s Albertem

V pátek 23. 3. jsme v rámci projektu Velikonoční obchůdky s Albertem prodávali dekorace v prodejně Albert Supermarket – Třebíč, Kpt. Jaroše. Děti se podílely na výrobě předmětů  a následně i na prodeji. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert, zaměstnancům prodejny a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 3850,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Slavnostní předávání „symbolických šeků“ od NF Albert

Na Krajském úřadě v Jihlavě jsme se zúčastnili setkání  se zástupci hejtmana Vysočiny a zástupci Nadačního fondu Albert, kde byly slavnostně předány „symbolické šeky na rok 2018“ za nejlepší projekty pro Kraj Vysočina v rámci grantového řízení Bertík pomáhá 2018. Toto setkání nám umožnilo poděkovat osobně zástupcům Nadačního fondu Albert za finanční příspěvek na náš projekt „Kreativní terapie“ ve výši 55 000,- Kč a zároveň si neformálně popovídat o další spolupráci a možné pomoci.

Více zde

Muzikoterapie v dětském domově

V rámci projektu „Kreativní terapie“, který finančně podpořil Nadační fond Albert v rámci grantového programu „BERTÍK POMÁHÁ 2018 se uskutečnila v dětském domově dvě muzikoterapeutická setkání pod vedením zkušené muzikoterapeutky Mgr. Svatavy Drlíčkové. https://svatavadrlickova.cz/

Více zde

Návštěva výstavy Modelový svět

Díky finančnímu daru firmy Annap s.r.o. si děti mohly zahrát na strojvedoucí vlaku, závodníky a řidiče při návštěvě výstavy Modelový svět v Brně, kde se nachází digitální kolejiště, autodráha, dráha s RC auty a pro nejmenší dřevěné kolejiště s Tomášem.

Více zde

Charitativní projekt „Dvakrát v roce Vánoce“

Díky SK Horácká Slavia Třebíč a divákům dostaly děti při RETRO hokejovém utkání Třebíč – České Budějovice dárky pod vánoční strom jako o Vánocích. Poděkování patří i majitelce firmy EXPERT ELETRO, která věnovala dětskému domovu poukaz na nákup zboží v hodnotě 10 000,- Kč.

Více zde

Návštěva filmového představení Paddington 2

Díky tržbě za prodané výrobky v projektu Obchůdky s Albertem 2017 Nadačního fondu Albert (vstupné), a díky firmě Annap s.r.o. (cestovné) jsme mohli společně s medvídkem Paddingtonem zažít zábavné a vzrušující dobrodružství při hledání zloděje, který ukradl dárek ke 100. narozeninám pro jeho tetu Lucy.

Více zde

Divadelní představení Káťa a Škubánek

Díky finančnímu daru firmy Annap s.r.o. jsme navštívili divadelní pohádku o flekatém pejskovi Škubánkovi a jeho roztomilé paničce Kátě. Nechyběl zápas v boxu, výlet do zoologické zahrady a oslava Škubánkových narozenin. Zpovzdálí to všechno pozoroval všudypřítomný a nenapravitelný kocour Luciáš, který Škubánka nemá rád, a tak se mu všemožnými způsoby snažil uškodit, až se mu to nakonec vymstilo.

Více zde

Návštěva třešťských betlémů

V povánočním čase jsme se vypravili do Třeště „města betlémů“, Hlavní zvláštností třešťských betlémů je 200 let stará tradice jejich stavění  v rodinách.  Při tříhodinové vycházce městem jsme zazvonili v deseti domácnostech, kde nám ochotně ukázali svoje betlémy a popovídali si s námi. Obdivovali jsme řezbářské dílo v domě J. A. Schumpetera. Raritou je nový betlém z figurek z přírodního dřeva, který vzniká na pravidelném Dřevořezání.

Více zde