Naše akce

Vánoce v dětském domově

Děti se nemohly dočkat, a Ježíšek na ně opravdu nezapomněl. Přinesl velké množství dárků, které nakupoval prostřednictvím charitativních akcí –  Strom splněných přání Hitrádia Vysočina,  Staňte se Ježíškem dětem z DD organizace VESPOJENÍ, z.s., Wiky dětem společnosti Wiky – pobočka Velké Meziříčí, Vánoční strom splněných přání ČON a přes projekt Milý Ježíšku Martina Pauknera a Vojtěcha Kučery.

Děkujeme Ježíšku!!

Více zde

Vánoční výstava Dětského domova Náměšť nad Oslavou

V prostorách Výstavní síně Staré radnice MěKS Náměšť nad Oslavou proběhla od 10. 12. – 22. 12. 2020  Vánoční výstava Dětského domova Náměšť nad Oslavou.

Více zde

Vánoční pečení se Zdravou 5

Nadační fond Albert společně s lektorkami Zdravé 5 pro nás připravili balíček zdravého vánočního cukroví a soutěž v pečení vánočního cukroví o finanční odměnu na kulturní nebo sportovní akci, do které jsme se s chutí zapojili.

Více zde

Adventní procházka Náměští nad Oslavou

Zpestřili jsme dětem adventní neděli  vánoční procházkou Půjdem spolu do Betléma spojenou s plněním úkolů. Nevynechali jsme ani návštěvu Vánoční výstavy našeho DD ve Výstavní síni Staré radnice MěKS.

Více zde

Návštěva hejtmana Kraje Vysočina

Nový hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek spojil svůj výjezd po kraji i s návštěvou našeho dětského domova.

Více zde

Adventní obchůdky s Albertem

Dne 4. 12. jsme v rámci projektu Adventní obchůdky s Albertem prodávali vánoční dekorace a dárky před prodejnou Supermarket Albert Třebíč, Kpt. Jaroše. Od NFA jsme dostali příspěvek 3000,- Kč na výtvarný materiál, ale do poslední chvíle jsme nevěděli, zda se akce uskuteční. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert, zaměstnancům prodejny a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 4430,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Koronavir podruhé

Hola, škola už nás nevolá, učíme se z domova. Neobtěžuj korono, my chceme žít naplno. Hrát si, běhat, učit se, s kamarády chodit ven, nebýt uvnitř čtyřech stěn.

Více zde

Máme televizi LG

Bylo pro nás nečekané a milé překvapení, když jsme byli mezi vybranými a dostali krásný dárek – televizi LG s příběhem.

Společnost LG věnovala Přemkovi Forejtovi, který je jejím ambasadorem, krásnou velkou televizi. On se rozhodl, neboť již jednu má, ji darovat. Poprosil sledující na instagramu o radu, komu TV věnovat.  Firma LG se k nápadu připojila a rozhodla se tuto aktivitu podpořit dalšími devíti kusy TV a my jsme mezi těmi šťastnými, kdo jednu z těch TV dostal. Děkujeme.

Více zde

Pobyt na Farmě Blaník

V rámci projektu „Jsme součástí přírody“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT, jsme prožili krásné dva dny v přírodě na Farmě Blaník. Na výlet jsme se vypravili vlakem, cesta trvala celých šest hodin, samozřejmě s rouškami, a na farmě nás čekalo plno zábavy v přírodě – domácí zvířata, jízda na poníkovi, přírodní prolézačky, ale také skvělé jídlo a milý personál. Doufali jsme, že  zahlédneme blanické rytíře, ale usnuli jsme únavou, a rytíři vyjíždí pouze za  svitu měsíce. Tak snad někdy příště.

Více zde

Výlet na Panský dvůr Telč a do ZOO Na Hrádečku

V rámci projektu „Jsme součástí přírody“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme na výletě nejprve zavítali do Panského dvora Telč, kde se děti vydováděly v Herně u zvířátek, a navštívili jsme expozici O životě na panství. Následně jsme přejeli do ZOO Na Hrádečku nedaleko Jindřichova Hradce, která je rodinnou zoologickou zahradou a k vidění je zde přes 100 druhů zvířat.

Více zde

Turistický sraz dětských domovů ve Strážnici

V letošním roce na turistický sraz dětských domov svolal malé a velké  turisty Dětský domov Strážnice  a připravil velmi zajímavý program – návštěvu a prohlídku zámku, parku a platanové aleje, vesnici jihovýchodní Moravy a exkurzi do modrotiskové dílny. Nejvíce se však dětem líbila pěší túra do Petrova s návštěvou Plžů (vinných sklípků), kde mohly ochutnat „víno“.

 

Více zde

Běh s TERIBEAREM

Naší účastí v  charitativní akci Hýbejte se s TERIBEAREM aneb Prima pohyb s medvědem powered by ŠKODA AUTO www.teribear.cz  jsme společnou procházkou i „během“ pomohli získat pro ohrožené děti 500 Kč, které uhradili partneři nadace. Naše zapojení do akce je poděkováním Nadaci Terezy Maxové za vše, co pro nás, ale i ostatní, dělá.

Více zde

Prázdniny končí, tak zase za rok

O prázdninách, i když jsme se trochu báli, aby nám to koronavir nepokazil,  si děti užily plno zábavy, odpočinku a poznání. Pobývaly v lázních,  ozdravovně a na letních táborech, podnikali jsme výlety. Léto bylo super!

Více zde

Rozhledna Ocmanice

Zvířecími motivy jsme vyzdobili  nevzhledné zdi vodojemu u Rozhledny Ocmanice. Naši práci se pokusil při tvorbě  někdo dotvořit doplňující kresbou a vulgarismy, ale tím nás neodradil od úmyslu dílo zdárně dokončit. Přijďte se na naše dílo podívat, ale prosíme: „Neničte naši práci, aby dělala radost všem kolemjdoucím!“

Více zde

Návštěva Centra Eden v Bystřici nad Pernštejnem

V rámci projektu „Jsme součástí přírody“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme strávili s dětmi celý den v areálu Centra Eden, kde se v části Horácká vesnice nachází sedm stavení věnovaných řemeslům, kterými se naši předci živili, a které lemují prostornou náves. Největší stavbou je statek, za kterým se nachází babiččina zahrádka, kde si děti mohly pohladit zvířátka. V části Panský dvůr je několik expozic – stolárna, kovárna, příbytek panského správce, lékárna, pivovar a příběh půdy s krtincem, kde se děti mohly vydovádět.

Více zde

Tvořivé odpoledne Slunovrat v Lipce

V rámci projektu „Jsme součástí přírody“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme odpoledním tvořením, hraním si a pozorováním živočichů v zahradě oslavili nejdelší den v roce – Slunovrat. Akce se odehrála v přírodní zahradě školského zařízení pro environmentální vzdělávání LIPKA.

Více zde

Návštěva Zooparku a hanáckého statku ve Vyškově

V rámci projektu „Jsme součástí přírody“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme zavítali do  ZOO Vyškov, které je zaměřeno na chov domácích a hospodářských zvířat z celého světa. V ZOO se nachází Dvoreček naší babičky, kde děti krmily  kůzlátka. Součástí zooparku je i replika hanáckého statku z přelomu 19. a 20. století s expozicí tradičního venkovského života a centrem environmentální výchovy.

 

Více zde

Výlet do parku Labyrint Třebíč

V Labyrintu jsme nebyli poprvé, ale pohyb nás baví a tentokrát jsme zde soutěží se sladkou odměnou a zmrzlinou oslavili Den dětí.  Vstupné bylo hrazeno z nadačního příspěvku v rámci grantového programu NF Albert ” Obchůdky s Albertem 2020 – kompenzace”.

Více zde

Návštěva ZOO Brno

V rámci projektu „Jsme součástí přírody“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT (vstupné) jsme si užili v ZOO Brno den se zvířaty z celého světa.

Více zde

Zvelebujeme a hrajeme si na zahradě

V rámci projektu „Jsme součástí přírody“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT můžeme pokračovat ve zkrášlování a užívání si naší přírodní zahrady. Máme nové hry, nářadí a kompostér.

Více zde

Návštěva dokumentárního filmu V síti

V rámci prevence jsme se staršími dětmi zavítali do kina na šokující dokument o kybergroomingu. Vstupné bylo hrazeno z nadačního příspěvku v rámci grantového programu NF Albert “ Obchůdky s Albertem 2020 – kompenzace“.

Více zde

Čarodějnice v dětském domově

Nic nezabránilo příletu a upálení čarodějnic. Nechyběly ani opečené špekáčky.

Více zde

Podali nám „ochrannou“ ruku

Kraj Vysočina (dezinfekce, štíty, respirátory a jednorázové obleky, pochutiny pro děti), NF Energetika – pomoc v nouzi (respirátory pro děti a zaměstnance), Tomáš Slavata (dezinfekce, vitamíny), MěKS Zbýšov (šité roušky, ovoce), ČSŽ Náměšť nad Oslavou (šité roušky, školní a výtvarné potřeby), Habitat a.s. (šité roušky), Kavárna Na Pěší zóně (šité roušky). Děkujeme.

 

Více zde

Poklidné Velikonoce

Letos jsme prožili klidné domácí Velikonoce. V průběhu velikonočních prázdnin jsme podnikli pěší i cyklistické výlety do přírody, obarvili vajíčka a místo velikonočního koledování jsme hledali poklad na zahradě. Naše děvčata o mrskačku nepřišla a všechny děti dostaly velikonoční sladkosti.

Více zde

Plníme online úkoly

Každodenně se s dětmi učíme, snažíme se plnit s větším či menším úspěchem online úkoly zadané učiteli, a protože většina dětí z našeho dětského domova navštěvuje ZŠ Komenského, zapojili jsme se do aktivit Karanténa výzva, Karanténa tvoření, Karanténa soutěž, které nám pomáhají krátit dlouhou chvíli.

Více zde

Koronavir nás nezdolá

Koronavirová situace nás uzavřela v dětském domově. Snažíme se pro děti vymyslet pestrou náplň volného času, aby se cítily v pohodě. Hrajeme společenské hry, tvoříme a ke sportování máme naštěstí velkou zahradu.  Zapojili jsme se do akce Není nutno a společně jsme si zazpívali. Samozřejmostí  je i dopolední učení, i když tato činnost není pro děti až tak atraktivní.

Uchovejme si optimismus, ať tuto situaci zvládneme.

Více zde

Přijela Hromová parta

Hromová parta Tomáše Slavaty věnovala spousty času, absolvovala tisíce kilometrů za volantem, aby rozvezla  tisíce litru dezinfekcí do 152 dětských domovů. Náš dětský domov byl jedním z nich. Děkujeme.

Více zde

Charitativní projekt „Dvakrát v roce Vánoce“

Díky tradiční akci Dvakrát v roce Vánoce pořádané SK Horácká Slavia Třebíč a divákům dostaly děti při hokejovém utkání Třebíč – Jihlava dárky pod vánoční strom jako o Vánocích. Nechyběla ani plyšáková sprcha. Díky ní máme v dětském domově nového obyvatele – asi 1,5m velkého opičáka.

 

Více zde

Výlet do parku Labyrint v Třebíči

Díky finančnímu daru firmy VH MONT-STAV s.r.o. jsme si v zábavním rodinném parku Labyrint v Třebíči, kde se ve čtyřech patrech bývalé zámecké sýpky nachází prolézací labyrint, nafukovací atrakce, bodyzorbing, stoly na airhockey, obří legokostky a spousta dalších atrakcí, užili den plný pohybu.

Více zde

Dětský karneval

Děti oblékly kostýmy a vyrazily na Dětský karneval v Náměšti nad Oslavou, který pořádal Dům dětí a mládeže v Sokolovně a kde na nás čekal bohatý program.

Více zde

Návštěva výstavy Modelový svět

Díky finančnímu daru firmy VH MONT-STAV s.r.o. si děti při návštěvě výstavy Modelový svět v Brně vyhrály s digitálním kolejištěm, autodráhou, dráhou s RC auty a dřevěnou vláčkodráhou, po které projíždí mašinka Tomáš.

 

Více zde

Turnaj v bowlingu

Na dvou bowlingových dráhách si malé i velké děti mohly vyzkoušet své dovednosti ve shazování kuželek. Děkujeme firmě  Annap s.r.o., která nám umožnila návštěvu bowlingu v Penzionu Nad Hájkem a poskytla občerstvení.

Více zde