Naše akce

Štědrý den

Ježíšek nezapomněl a splnil dětem jejich tajná přání.

Děkujeme Ježíšku!!

Více zde

Potravinová sbírka Albert

Potravinová sbírka pro náš dětský domov proběhla v prodejně Albert, Modřínová 694, Třebíč.  Sešlo se neuvěřitelných 661 kg trvanlivých potravin,  které obohatí náš  jídelníček. Děkujeme všem, kdo do potravinové sbírky přispěli.

 

Více zde

Adventní obchůdky s Albertem

V rámci projektu Adventní obchůdky s Albertem jsme prodávali vánoční dekorace a dárky před prodejnou Hypermarket Albert Třebíč, Znojemská. Děkujeme Nadačnímu fondu Albert za příspěvek 3500,- Kč na výtvarný materiál, zaměstnancům prodejny a všem, kteří zakoupeným výrobkem  přispěli  k tržbě 3360,- Kč, která bude využita ve prospěch dětí.

Více zde

Připomenutí Světového dne laskavosti

V rámci Světového dne laskavosti jsme vyrobili a poslali podzimní pozdrav klientům z Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou. Covidová situace nám neumožnila se společně setkat a prožít příjemné odpoledne. Tak snad za rok.

Více zde

Pohádková cesta s lampionem

Podnikli jsme večerní procházku po pohádkové cestě s lampionem, potkali jsme tradiční i méně tradiční pohádkové bytosti a po splnění úkolů na nás čekal poklad ve formě odměny.

Více zde

Halloween v DD

I do dětského domova pronikl keltský lidový svátek Halloween a trošku jsme si zastrašili.

Více zde

Odpoledne a beseda k projektu Šlapeme pro děti

Přijali jsme pozvání na příjemné odpoledne při ohýnku s buřtíky a přednášku o projektu Šlapeme pro děti, kterou uspořádal Jan Šašinka nejenom pro naše děti, ale i pro veřejnost.

Více zde

Rekreační pobyt v Rožnově pod Radhoštěm

V rámci „Výzvy k podpoře rekreačních pobytů dětí a mládeže dětských domovů ČR v působnosti resortu školství na rok 2021“  MŠMT jsme strávili tři krásné „rekreačně turistické“ dny v Rožnově pod Radhoštěm. Podnikli jsme výšlap na Jurkovičovu rozhlednu, turistickou vycházku z Pusteven až na Radhošť a nenechali jsme si ujít ani návštěvu skanzenu. Děti byly nadšené, vše bylo skvělé – ubytování i s bazénem, menu i náročný turistický program.

Více zde

Výlet do Prahy

V rámci projektu „Umění a kultura nás obohacuje“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, jsme se vypravili s dětmi na muzikál The Addams family do hudebního divadla Karlín v Praze. Výlet jsme spojili i s návštěvou Národního muzea, kde jsme si prošli expozici Zázraky evoluce.

Více zde

Návštěva české komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel

V rámci projektu „Umění a kultura nás obohacuje“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, jsme se staršími dětmi navštívili kino Panorama v Rosicích, kde se promítala česká komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel podle stejnojmenné knižní předlohy Patrika Hartla.

Více zde

Šlapeme pro děti v cíli !!!!!

Odpoledne v  17.00 hod. jsme uvítali Honzu Šašinku po dlouhé cestě. Ujel neuvěřitelných 1172 km. Objel celou republiku, z Náměště nad Oslavou, přes Zlín, Opavu, Ústí nad Orlicí, Semily, Prahu, kolem  Plzně do Strakonic, přes Pacov u Pelhřimova a zpět do Náměště nad Oslavou, aby získal finanční prostředky pro naše děti. Na transparentním účtu se sešlo 45 114,- Kč. Skvělý nápad „sponzorský dar s příběhem“, skvělá akce, skvělý výkon.

Více zde

Běh s TERIBEAREM

Naší účastí v  charitativní akci Hýbejte se s TERIBEAREM aneb Prima pohyb s medvědem Powered by ŠKODA AUTO (www.teribear.cz) jsme již podruhé procházkou i „během“ pomohli získat finanční prostředky pro ohrožené děti. Zapojení do akce je poděkováním Nadaci Terezy Maxové za vše, co pro nás, ale i ostatní, dělá.

Více zde

Šlapeme pro děti odstartováno!!!!!

Ráno v 7.00 hod. jsme vyprovodili Honzu Šašinku na dlouhou cestu po Česku  www.facebook.com/jan.sasinka.9

Více zde

Akce Volný čas není nuda v Třebíči

Děti si užily odpoledne plné her, soutěží a aktivit na podzámecké nivě v Třebíči v rámci projektu „Volný čas není nuda“ realizovaný Radou dětí a mládeže kraje Vysočina. Cílem akce je seznámit děti se škálou možností, jak trávit volný čas a s nabídkou dětských organizací, které se věnují smysluplnému využívání volného času.

Více zde

Divadelní představení Jů a Hele na kouzelném paloučku

V rámci projektu „Umění a kultura nás obohacuje“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, jsme si  nenechali ujít představení se známými postavičkami, kde se navíc střídaly komické dialogy, písničky, pohádky a soutěže, kterých se děti aktivně účastnily.

Více zde

Turistický výšlap oborou

Vyrazili jsme s dětmi na výšlap do Náměšťské obory, někdy nazývané také Kralická obora, která je tvořena vzrostlými buky lesními a duby letními. Prošli jsme kolem  klasicistního loveckého zámečku Lusthaus, který dal postavit Jindřich Haugwitz v 19. století. Pozorovali jsme letní přírodu, snažili se zahlédnout i nějaké zvířátko.

Více zde

Návštěva Aquaparku Laguna Třebíč

V rámci projektu „Splněná přání dětí z Dětského domova Náměšť nad Oslavou“, který byl v rámci programu „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME“ finančně podpořen společností TESCO STORES ČR, a.s. a Nadačním fondem Tesco  https://itesco.cz/pomahame/about, jsme s dětmi v srpnu dvakrát navštívili v letních parních dnech Aquapark Laguna v Třebíči a užili si mnoho mokré zábavy.

Více zde

Folkové prázdniny ve staré tkalcovně

Nenechali jsme si ujít pestrý program Folkových prázdnin 2021 v Náměšti nad Oslavou ve staré tkalcovně.  Získali jsme nové znalosti na workshopu Lidové dechové nástroje a vyzkoušeli jsme cirkusové dovednosti v Cirkusové škole „Zase spolu“ s rodinným cirkusovým klanem.

Více zde

Návštěva parku Labyrint Třebíč

V rámci projektu „Splněná přání dětí z Dětského domova Náměšť nad Oslavou“, který byl v rámci programu „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME“ finančně podpořen společností TESCO STORES ČR, a.s. a Nadačním fondem Tesco  https://itesco.cz/pomahame/about, děti mohly podruhé dovádět v Labyrintu Třebíč a tentokrát to byl pěkný prázdninový výlet.

Více zde

Prohlídka Legiovlaku

Při svém putování měl v Náměšti nad Oslavou zastávku Legiovlak se 14 vagóny, kterými se přepravovaly desetitisíce čs. legionářů napříč Ruskem po Transsibiřské magistrále. Ve všech vozech na nás čekala věrná rekonstrukce vybavení, legionáři v dobových stejnokrojích, fotografie a originální exponáty.

Více zde

Open-Air představení Kniha džunglí v ZOO Jihlava

V rámci projektu „Umění a kultura nás obohacuje“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, jsme navštívili Open-Air představení v ZOO Jihlava, které vyprávělo příběh lidského mláděte Mauglího zachráněného před lidožravým tygrem Šér-Chánem vlčí smečkou v čele s matkou vlčicí a vlčím náčelníkem Akélou. Nechyběly ani další oblíbené postavy, které jsou Mauglímu průvodci a učiteli nezbytných zákonů džungle – moudrý medvěd Bálů, pardál Baghíra, slon Háthí, had Ká a mnozí další, kteří ho učili nejen strachu a schopnosti přežít, ale především pravidlům společného soužití a přírodnímu řádu.

Více zde

Vodní hrátky v Aqualandu Moravia

V rámci projektu „Splněná přání dětí z Dětského domova Náměšť nad Oslavou“, který byl v rámci programu „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME“ finančně podpořen společností TESCO STORES ČR, a.s. a Nadačním fondem Tesco  https://itesco.cz/pomahame/about,  si mohly děti užít dostatek zábavy v bazénech a na vodních atrakcích. Pohyb máme rádi, pohyb nás baví a po covidovém lenošení o to více.

Více zde

Výlet do JumpParku v Brně

V rámci projektu „Splněná přání dětí z Dětského domova Náměšť nad Oslavou“, který byl v rámci programu „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME“ finančně podpořen společností TESCO STORES ČR, a.s. a Nadačním fondem Tesco  https://itesco.cz/pomahame/about, jsme posílili naše ochablé svalstvo na trampolínách a při skocích do pěnové jámy. Pohyb máme rádi, pohyb nás baví a po covidovém lenošení o to více.

Více zde

Návštěva parku Labyrint Třebíč

V rámci projektu „Splněná přání dětí z Dětského domova Náměšť nad Oslavou“, který byl v rámci programu „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME“ finančně podpořen společností TESCO STORES ČR, a.s. a Nadačním fondem Tesco  https://itesco.cz/pomahame/about, mohly děti dovádět v Labyrintu Třebíč. Pohyb máme rádi, pohyb nás baví a po covidovém lenošení o to více.

Více zde

Divadelní představení Poslední ze žhavých milenců

V rámci projektu „Umění a kultura nás obohacuje“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, jsme měli naplánované divadelní představení pro starší děti. Podařilo se nám koupit vstupenky na komedii s hvězdným obsazením v hlavních rolích S. Stašovou a P. Nárožným, které uvedlo MěKS Náměšť nad Oslavou.

Více zde

Návštěva fantasy filmu Duše

V rámci projektu „Umění a kultura nás obohacuje“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz,  jsme navštívili kino v Třebíči, kde se promítal animovaný fantasy film Duše – jeden chybný krok a hrdina se přenese z ulic New Yorku do Neznáma před, což je fantastické místo, kde čerstvě narozené duše získávají před vstupem na Zemi vlastnosti, návyky i zlozvyky. Hrdina filmu však na svém životě lpí a tak spojí síly s duší číslo 22, která však vůbec nechápe, čím je zrovna lidský život tak výjimečný. A jak se hrdina zoufale snaží duši číslo 22 vysvětlit, co je na životě tak skvělé, sám získává odpovědi na otázky, které si sám nesčetněkrát kladl.

Více zde

Muzikoterapeutická setkání

 

V rámci projektu „Umění a kultura nás obohacuje“, který byl finančně podpořen Nadačním fondem ALBERT www.nadacnifondalbert.cz, se pravidelně při setkáních s muzikoterapeutkou Svatavou Drlíčkovou https://www.svatavadrlickova.cz/ seznamujeme s technikou bubnování na bubny djembe.

Více zde

Sportujeme v ZOO

Zapojili jsme se do akce DDM „Sportujeme v ZOO“ https://www.namestddm.cz/akce/ a zacvičili jsme si se zvířátky podél řeky Oslavy a plnili zadané úkoly.

 

 

Více zde

Čarodějnice

Jedna čarodějnice zbloudila k nám do zahrady, ale na hranici jsme upálili pouze papírové.

Více zde

Akce Čistá Vysočina 2021

Náš dětský domov se zapojil v rámci projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21 do XII. ročníku akce ČISTÁ VYSOČINA a provedli jsme jarní úklid přírody v okolí Náměště nad Oslavou.

Více zde

Poznáváme okolí

Chodíme na procházky, jezdíme na kole, víc možností nemáme. V naději čekáme, že se  budeme moci vrátit do zájmových kroužků nebo do kina nebo jet na výlet za poznáním 🙁

Více zde

Velikonoční obchůdky s Albertem

Letos byly  ONLINE https://obchudky.nadacnifondalbert.cz/ . Děkujeme NF Albert, že nás neustále podporuje a že zorganizoval možnost prodávat online. Pro děti to byla příležitost se věnovat chvíli i jiným činnostem, než je distanční výuka a procházky po okolí, a navíc měly možnost si ke svému kapesnému přivydělat. Výtěžek z online Obchůdků, který činil 6 430,- Kč , bude přerozdělen mezi děti a na nákup výtvarného materiálu.

Více zde

Podali nám opět „ochrannou“ ruku

V této nelehké chvíli nám opět pomohli – NF Albert (dezinfekce), Tomáš Slavata (respirátory, roušky, desinfekce), Kraj Vysočina (respirátory), NF FAnn dětem (papír do tiskárny)

Více zde

Dostali jsme od NF Albert odměnu

V předvánočním čase jsme se zapojili do soutěže v pečení zdravého vánočního cukroví a byli jsme odměněni poukázkou v hodnotě 600,- Kč do prodejny Albert. Tentokrát nebylo vše úplně zdravé, ale dobré to bylo.

Více zde

Online pohádka Princezna zakletá v čase

Díky projektu zakulturou.online  www.zakulturou.online jsme se mohli ZDARMA podívat na pohádku Princezna zakletá v čase z videotéky, která podporuje umělce na základě transparentní podpory, a to především za aktuální situace koronaviru.

Více zde

Akce Náměšťská kecka

Zapojili jsme se do aktivitky „Náměšťská kecka“. Hru jsme si užívali,  úkoly plnili a měli u toho i „kecičky“, ale vzhledem k počasí jsme na nohách kecky neměli.

Více zde

Jarní prázdniny

Učení jsme odložili, prázdniny si užívali.

Více zde

Zimní radovánky

Konečně napadl sníh a my jsme se mohli věnovat také něčemu jinému než online výuce, PC hrám a sledování TV. Vytáhli jsme zaprášené lopaty a boby a s radostí jsme vyrazili na kopec. Nezapomněli jsme ani postavit sněhuláka, snad se nám brzy nerozpustí.

Více zde