Projekty

Projekt „ADVENTNÍ OBCHŮDKY S ALBERTEM 2023“

je organizován a finančně podpořen v rámci grantového programu NF Albert  „Adventní Obchůdky s Albertem 2023“ po celé České republice.  Na nákup materiálu k vyrábění jsme získali v rámci tohoto projektu finanční příspěvek 4 000,- Kč. Děti se zapojují do výroby vánočních dekorativních předmětů a dárků, které budeme prodávat v prodejně Hypermarket Albert – Třebíč, Znojemská. Tržba za prodané výrobky bude využita ve prospěch dětí, které se na projektu podílí (září – prosinec 2023).

Projekt „POMOZ MI DO ŽIVOTA“

pomáhá usnadnit prostřednictvím organizace Dejme dětem šanci o.p.s. mladým lidem odchod z dětského domova a začátek jejich cesty životem po dosažení plnoletosti nebo po dokončení studia. Jedná se o startovací balíček, který jsme využili pro jednoho chlapce. Projekt nabízí rovněž podporu při studiu a přípravě na budoucí povolání. Jedná se o úhradu nákladů spojených se studiem, který využívají v letošním roce tři děti.

Projekt „PŘÁL/A BYCH SI“

umožňuje prostřednictvím organizace Dejme dětem šanci o.p.s   dětem a mladým lidem z dětských domovů splnit jim přání, které souvisí se zálibami, vzděláním nebo ulehčením zdravotního handicapu. To jim umožní věnovat se svým zálibám, trávit smysluplně svůj volný čas  a dosáhnout větší šance na uplatnění a úspěšné začlenění do společnosti (po celý rok 2023 – 22 letních táborů, 2 autoškoly, brýle, opravy zubů, kontaktní čočky, sportovní oblečení, společenské oblečení).

 

Projekt „ ZDRAVÁ 5“

je unikátní celorepublikový vzdělávací program NF Albert, který je zaměřený na zdravý životní styl, především v oblasti zdravé stravy. Jako dětský domov jsme zařazeni do kategorie Dětská zařízení. Kreativitě a originalitě se meze nekladou! Naším úkolem je připravit pokrm, který bude bohatý na bílkoviny, důležité je také stolování a servírování (duben 2023 – květen 2023).

Projekt „SYSTÉMOVÉ ZAVÁDĚNÍ PRÁCE SE SEXUALITOU S VYUŽITÍM METODY LEARNING NETWORK“

je realizován organizací Freya, z. s. a má za cíl rozšíření znalostí a následné zavedení práce se sexualitou v dětských domovech (dále DD), kde tato oblast není ukotvena.  Skrz výzkum budou zmapovány potřeby všech aktérů DD tak, aby byl systém práce se sexualitou vhodně nastaven. Bude vytvořen Průvodce práce se sexualitou. Výstupy projektu budou prezentovány na konferenci (duben 2023 – duben 2024).

Projekt „PODPORUJ MĚ ANEB ADOPCE NA BLÍZKO“

prostřednictvím organizace Dejme dětem šanci o.p.s. podporuje dítě vyrůstající v dětském domově na území České republiky, které se jednou musí postavit na vlastní nohy. Naspořená částka mu usnadní velmi nelehký start do života bez podpory vlastní rodiny. V našem dětském domově prozatím využíváme pro jednoho chlapce (dlouhodobě).

Projekt „PSYCHOTERAPIE A LYŽAŘSKÝ KURZ PRO DĚTI Z DD KLUBÍČKO“

Nadace Terezy Maxové

byl finančně podpořen Nadací Terezy Maxové dětem a zajistí pro naše děti pravidelnou psychoterapeutickou pomoc a pro dvě děti možnost zúčastnit se lyžařského kurzu se školou  (březen – prosinec 2023).

 

Projekt „NAROZENINOVÁ PŘÁNÍ“

umožňuje dárcům prostřednictvím organizace Dejme dětem šanci o.p.s., aby přispěli libovolnou částkou na splnění narozeninových přání dětí a mladých lidí. A protože je zaměřený hlavně na „kulatiny“, využili jsme tuto nabídku k nákupu dárků, které udělaly radost dvěma osmnáctiletým „nyní již dospělým“ (březen 2023) a jednomu desetiletému chlapci  (červenec 2023).

Projekt „VELIKONOČNÍ OBCHŮDKY S ALBERTEM 2023“

je organizován a finančně podpořen Nadačním fondem Albert , který v rámci projektu zajišťuje příspěvek na materiál ve výši 2500,- Kč, prodejní místa a PR podporu celého projektu.  Děti se zapojí do výroby dekorativních předmětů s velikonoční tématikou, které se následně v předvelikonočním čase budou prodávat v prodejně Albert Třebíč  a MZE v Praze. Tržba za prodané výrobky bude využita ve prospěch dětí (březen – duben 2023).

Projekt „ROZVÍJÍME DOVEDNOSTI DĚTÍ“

je finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu „BERTÍK POMÁHÁ 2023″  a výše příspěvku je závislá na hlasování veřejnosti v prodejnách ALBERT s tzv. Bertíky. Letos se nám podařilo získat částku 60 000,- Kč. Projekt  je zaměřen na rozvíjení zájmových nebo profesních dovednosti. Dosažením rozvoje dovedností dochází k povzbuzení děti, aby pokračovaly v získávání nabytých dovedností a schopností. Posílí se jejich sebevědomí, dojde ke zlepšení vnímání vlastního já. (leden – prosinec 2023).